30 / 04 / 2024

Florya’daki 81 dönümlük arazi ihalesi iptal!

Florya’daki 81 dönümlük arazi ihalesi iptal!

İstanbul Bakırköy’de 1978’den beri faaliyet gösteren Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsisli ‘Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi’nin bulunduğu 81 dönümlük arazinin mülkiyeti 2015'te TOKİ'ye geçmişti. 



Atatürk Havalimanı’nın batısında kalan arazinin bir bölümü yeşil alana ayrıldı. 17 Ocak 2017’de imar planı değişikliğiyle, arazi ‘Resmi Kurum Alanı’ olarak değiştirildi. 

 

1978’den beri faaliyet gösteren Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsisli ‘Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi’nin bulunduğu 81 dönümlük arazinin mülkiyeti 2015'ten beri TOKİ'ye ait. 

 

25 Ağustos 2017’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın arazi için hazırladığı imar planı değişikliği askıya çıkarılmıştı. 

 

Kapalı spor salonu, atış poligonu, eğitim binaları, caminin yer aldığı  alana“konut ve ticaret” fonksiyonu verildi. 

 

Alanın yüzde 56’sına denk gelen 46 bin metrekarelik kısmı konut ve ticaret, yüzde 18’e denk gelen 15 bin metrekarelik kısmı park, yüzde 12’ye denk gelen 9 bin metrekarelik kısmı ise yol olarak planlandı. Ayrıca alanın yüzde 8’i özel eğitim ve yüzde 4’ü de cami alanına ayrıldı.

 

İHALE İPTALİ DAVASI

Gazete Habertürk'te  Uzay Kesmen'in haberine göre CHP’li İBB Meclisi üyeleri, plana itiraz etti. Planı kesinleşmeyen alan için Emlak Konut GYO tarafından ihaleye çıkılacağı bilgisi geldi. Meclis üyelerinin iptal davası açmasıyla plan değişikliği ile bölgedeki insan ve trafik yoğunluğunun artacağı kanuna aykırı olduğu belirtildi. 

 

81 dönümlük araziye rezidans ve AVM  inşa edileceği tartışması sürüyordu. Emlak Konut ihalenin iptal edildiğini açıkladı. İptal gerekçesi ise ihale tekliflerinin asgari bedelin altında kalması olarak gösterildi.
 


Geri Dön