30 / 04 / 2024

Folkart Yapı yeni projeler üretmeye devam ediyor!

Folkart Yapı yeni projeler üretmeye devam ediyor!

İzmir’deki yatırımlarıyla şehrin konutsal gelişimine değer veren Folkart Yapı, 2016’da projelerine devam edecek. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak “Bu yıl birçok proje için çalışacağız” dedi.



Yaptığı gayrimenkul yatırımlarıyla İzmir’e değer katan Folkart Yapı, İzmir’in hakettiği değere ulaşması için yatırımlarını devam ettiriyor.  İzmir  ve çevresinde uluslararası standarlarda projelerine devam eden Folkart Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 2016 yılında birbirinden farklı, yeni projeleri, aynı anda hayata geçirmeye yönelik bir anlayışta olduklarını belirtti. 2016 yılının aynı anda yürüyen çok sayıda proje çalışmasıyla birlikte, çok yoğun geçtiğini vurgulayan Sancak “İzmir’deki ilk projelerimiz diye nitelendireceğim Folkart Narlıdere, Folkart Mavişehir, Folkart Paşalimanı, Folkart Towers Projeleri’ni hayata geçirirken, bir sıralama içinde hareket etmiştik. Projelerin biri bitmeden, bir diğerine başlamamıştık. Bu yıl ise birçok proje için çalışacağız. Folkart Time, Folkart Life Bornova, Folkart Blu Çeşme, Folkart Hills için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu projelerimizin her biri, özellikle İzmir’e değer katacak projeler olacak” dedi.


ZAMAN KAZANDIRACAK

Gündelik modern hayatta, insanların artık en önemli sorunlarının zamanı verimli kullanmakla ilgili olduğuna dikkat çeken Sancak, İzmir Bornova Yeni Kent Merkezi’nde hayata geçirecekleri çalışmada bu fikir üzerinde çalışarak, Folkart Time projesini geliştirdiklerini belirtti. Mesut Sancak “Bu anlayış ışığında yaratılan Folkart Time, zaman kazanmak isteyenlerin projesi olacak” dedi. Önümüzdeki hafta lansmanı yapılacak olan Folkart Time projesini çok önemsediğini belirten Sancak “İzmir’in Yeni Kent Merkezi olarak adlandırılan bölgesinde,  Ankara  Caddesi üzerinde inşa edilecek Folkart Time, benzerlerinden çok farklı olacak. Rezidans, ofis, spor merkezi, cadde dükkanlarının yanı sıra içinde birde kolej olacak. 1500 öğrencinin eğitim göreceği kolej, çocuklarımız için en iyi şekilde inşa edilecek”  ifadelerini kullandı.


ÇEŞME’YE ODAKLANDI

Turizm sektörünün gözde tatil ilçesi Çeşme ile de yakından ilgilendiklerini vurgulayan Sancak, Folkart olarak Çeşme’de çok özel projelerle gündeme geleceklerini söyledi. Sancak, şöyle devam etti: “Çeşme’de de, birbirinden farklı projelerimiz olacak. İzmir-İstanbul Otoyolu tamamlandıktan sonra, artık İstanbul’dan Çeşme’ye, çok daha kolay ulaşılabilecek. Çeşme sadece İstanbul’un değil, tüm Marmara ve Ege Bölgesi’nin tatil yöresi olacak. Çeşme’yi sadece ülkemizde değil, dünyada tanıtacak, marka haline getirecek projeler için çalışıyoruz. Paşalimanı’nda çalışmalarına başladığımız Folkart Blu Çeşme projemiz, çok ciddi ilgi görüyor. Daha lansmanı hiç yapılmadığı halde, yoğun ilgi görüyoruz. Folkart Blu Çeşme; 1+1, 2+1, 3+1 olmak üzere toplam 83 süitten oluşuyor. Denize sıfır noktada yer alan proje ile Çeşme mimarisine de farklı bir tarz kazandıracağız. Nisan 2017’de teslim edeceğiz.” “İzmir’de yatırım yapılmaz” algısını kırmak için çalıştıklarını ifade eden Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, bugünlerde çok sık gündeme gelen TMSF’den İzmir Basmane’de  üçlü bir konsorsiyum ile 80 milyon dolara satın aldıkları kaydetti.


Folkart Yapı yeni projeler üretmeye devam ediyor!


PROJE, İZMİR’E SUNULACAK


İzmir’in kalbinin atacağı geleceğin görkemli projesi olarak nitelendirdiği İzmir Basmane’deki projeleri için de ülke içi ve dışından, dünya çapında işler başarmış altı mimarlık ofisi ile anlaştıklarını belirten Sancak, “Bünyelerinde ünlü mimarlar barındıran, evrensel referansları bulunan  Roy Higgs, Tabanlıoğlu Mimarlık, Yağcıoğlu Mimarlık, DDG, MAD Architecs, Korucuoğlu Mimarlık  proje için çalışmaya başladılar. 2 ay içinde mimari konsept projelerini oluşturacaklar. Sonunda ortaya çıkan tüm projeleri, önce Büyükşehir Belediyesi’ne ve İzmir kamuoyuna sunacağız” dedi.



Star/Birol Keleş 



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Ankara Caddesi üzerinde inşa edilecek Folkart Time projesini anlattı.


Gündelik modern hayatta, insanların artık en önemli sorunlarının zamanı verimli kullanmakla ilgili olduğuna dikkat çeken Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Time projesinin bu amaca hizmet edeceğini söyledi. Sancak, "Folkart Time, zaman kazanmak isteyenlerin projesi olacak. Zaman kazanmak isteyen, zamanı yakalamak isteyenler Folkart ayrıcalığı ile isteklerini gerçekleştirecekler" dedi. Mayıs başında lansmanı yapılacak olan Folkart Time projesi İzmir'in Yeni Kent Merkezi olarak adlandırılan bölgesinde, Ankara Caddesi üzerinde inşa edilecek. Projede rezidans, ofis, spor merkezi, cadde dükkânlarının yanı sıra içinde 1500 öğrencinin eğitim göreceği kolej de olacak.


ÖZEL REKLAM FİLMİ

Projenin reklam filminde 'zaman' temasını sıra dışı şekilde işlendi. Filmin yönetmenliğini bugüne kadar Robin Williams gibi tanınmış oyuncuların da yer aldığı, 500'den fazla müzik videosu ve reklam filmi yöneten Julien Seri yaptı. Aksiyon sahnelerinin hazırlanması ve hayata geçirilmesinde, Disney için özel gösteriler hazırlayan, tüm dünyada, tehlikeli akrobatik gösterilerle tanınan Romuald Sunny görev aldı. Reklam filminin çekimleri altı gün sürdü. Film için İzmir'in çeşitli yerleri kullanıldı. Filmin 90, 60 ve 45 saniyelik üç versiyonu kullanılacak.


BASMANE ÇUKURU'NA 750 MİLYONLUK YATIRIM

"İzmir'de yatırım yapılmaz" algısını kırmak için çalıştıklarını ifade eden Sancak, bugünlerde çok sık gündeme gelen TMSF'den İzmir Basmane'de üçlü bir konsorsiyum ile 80 milyon dolara satın aldıkları alana da 3 yıl içinde 750 milyon TL'lik yatırım yapmayı hedeflediklerini bildirdi. Projede dünya çapında işler başarmış 6 mimarlık ofisi ile anlaştıklarını açıkladı.


FOLKART BLU ÇEŞME

Turizm sektörünün gözde tatil ilçesi Çeşme ile de yakından ilgilendiklerini vurgulayan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Folkart Blu Çeşme projemiz, lansmanı yapılmadığı halde, yoğun ilgi görüyor. 1+1, 2+1, 3+1 olmak üzere toplam 83 süitten oluşuyor. Denize sıfır noktada yer alan projeyi Nisan 2017'de teslim edeceğiz" dedi. Sancak 5 yıl içinde İzmir'den çıkmış Türkiye'nin en büyük inşaat şirketi olmayı planladıklarını söyledi.


Sabah




Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İzmir'in kalbi Basmane'de planlanan dev projede, üçlü konsorsiyumun ortaklığı sona erdi. Folkart, tek başına 'çukur'u baştan yaratacak. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Projeyle Avrupa'ya örnek olacağız" dedi.


Folkart Yapı Başkanı Mesut Sancak'ın verdiği bilgiye göre, proje takvimi şöyle ilerleyecek: Haziran ve temmuz aylarında önce mimari konsept projeler, 6 mimarlık ofisi tarafından Folkart'a teslim edilecek. Sonra uzman kurulun belirlediği üç proje arasından en beğenilen projeyi, İzmirliler seçecek. Folkart, bu yaz sonunda dev projenin temelini atmayı hedefliyor. Simge projenin lansmanının, kasım ayında yapılması gündemde. Proje için tüm Türkiye'de ses getirecek, iz bırakacak bir lansman yapılması da hedefleniyor. "Basmane Çukuru' olarak bilinen alanı baştan yaratacak dev projeyi Folkart hayata geçirecek. Folkart Başkanı Mesut Sancak, AKÇA Holding Başkanı Rıza Akça ve NAMET Başkanı Tarık Kayardan oluşan üçlü konsorsiyum, proje ortaklığını sona erdirdi. Ortak bir karar alındığını ve dostça el sıkışıklığını söyleyen Mesut Sancak. İzmir'in kalbi Basmane'de yapılacak proje için hazırlıkların hızla sürdüğünü belirtti. Sancak; proje için dünya çapında iddia taşıdıklarını, yeni ve farklı mimari anlayışla, İzmir'den Türkiye'ye ve Avrupa'ya örnek olacak, simge bir proje gerçekleştirmek istediklerini vurguladı. 


Dünya mimarları da çiziyor 


Proje için ülke içi ve dışından dünya çapında işler başarmış altı mimarlık ofisi ile anlaşıldığını hatırlatan Sancak. "Bu alanın geleceğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile mutabakatla, 'ortak akıl' ışığında belirleyeceğiz. 'Yeşil' özellikli konut ve ofislerle birlikte, birbirinden farklı, zengin işlevler aynı anda buluşacak. Yeni bir İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binası da dedi. 750 milyon liralık yatırım yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Sancak, inşa aşamasında 4 bin kişinin çalışacağını, proje geçtiğinde ise şehre 5 bin kişilik istihdam sağlanacağının da altını çizdi. 





Posta Ege



Geri Dön