28 / 04 / 2024

Folkart'tan 5.8 milyarlık yatırım!

Folkart'tan 5.8 milyarlık yatırım!

İnşaatı devam eden ve projelendirme aşamasında olan 11 projeyi bir arada yürüttüklerini açıklayan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, " Projelerimizin toplam yatırım değeri 3 milyar 700 milyon lirayı buluyor." dedi.



İZMİR’de hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Folkart aynı anda 11 proje yürütüyor. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Üzerinde çalıştığımız ve kamuoyuna açıklamadığımız yeni projelerimiz var. Günümüzde inşaatı devam eden ve projelendirme safhasındaki projelerimizin toplam yatırım değeri 3 milyar 700 milyon lirayı buluyor. Bu durumda bugüne kadar yaptığımız tüm projelerin ve sürmekte olanların yatırım değeri, 5 milyar 800 milyon lirayı geçecek” dedi.


İZMİR’E KATKI


Folkart’ın bu yılı da, çok pozitif bir tablo ile geçirdiğini belirten Mesut Sancak, ‘İstikrarlı bir çizgiyle, büyümemizi güçlenerek sürdürdük. Yatırımları İzmir’de yoğunlaşmış, sektöründe liderlik ve öncülük yapan bir yapı şirketi olarak kentimizin geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyoruz. Saya Grup’un aktif bir parçası olan Folkart, İzmir’de doğan, şehre çok değer veren, geleceğini burada planlayan bir şirkettir. Yenilikçi yapı projelerimizle, aslında tüm yatırımcılar için İzmir’de çok iyi bir örnek oluşturuyoruz. İnşaat alanında bizimle bağlantılı tüm yan sektörleri de hareketlendiriyoruz. Yatırımlarımız ile İzmir’in şehir ekonomisine ciddi katkı sağlıyoruz” diye konuştu.


1500 KİŞİYE İSTİHDAM


Folkart bünyesinde 1500 kişinin üzerinde çalışanın olduğunu vurgulayan Sancak^ “İstihdam bizim için en önemli konulardan biri. Bu sayıda önümüzdeki aylarda projelerin konumuna göre çok ciddi artış olacak. Örneğin İzmir’in kalbi sayılan Basmane’deki projemizde, binlerce insan çalışacak. Yani İzmir’de istihdama da ciddi katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. Sancak, Folkart’ın projelerinin farklılaşmasının en büyük etkenlerinden birinin proje tasarımına uzun vakit ve kaynak ayırmak olduğunu söyledi.


32 HEKTARDA DÖNÜŞÜM


Kentsel dönüşüm projelerini de önemsediklerini kaydeden Sancak, “Şu anda yeni markamız Liva ile  İzmir  Büyükşehir Belediyesinin Karabağlar İlçesi Uzundere bölgesinde belirlediği 32 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabını gerçekleştiriyoruz. Bu proje kentsel dönüşüm için güzel bir örnek. Bu projeyi 2018 yılında tamamlayacağız. Bu projeye kentsel dönüşüm alanında göstereceğimiz ilk örnek olduğu için, tamamen bir sosyal sorumluluk projesi mantığı ile yaklaştık. Ama ortaya çıkan örneğin herkesi etkileyeceğini düşünüyoruz. Halka en iyisini, en güzelini, en kalitelisini sunacağız. Biz bu örnekteki yaklaşımımızı önümüzdeki dönem kentsel dönüşüm alanında, çok etkin bir şekilde yer alarak göstereceğiz. Folkart markasının kalite çizgisi ve güvencesiyle, yeni ve büyük kentsel dönüşüm projelerine imza atmak istiyoruz” dedi.


Geri Dön