04 / 05 / 2024

Forbes'in zenginleri fakirleşti! Peki yeni en zengin kim?

Forbes'in zenginleri fakirleşti! Peki yeni en zengin kim?

Teknoloji devleri Tesla ve SpaceX'in CEO'su  Elon Musk, Forbes 400 sıralamasında ilk kez birinci sıraya çıktı. Diğer yandan bu yıl global sıkıntı kendini Forbes'te de gösterdi ve listedeki zenginlerin toplam geliri 14 yıl sonra ilk kez azaldı.



Eylül 2021'den bu zamana kadar servetinin yarısından fazlasını (76,8 milyar dolar) kaybeden Zuckerberg, son bir yılda en çok para kaybeden Forbes 400 zenginleri arasında ise birinci oldu. 

14 yıl sonra zenginlerin toplam gelirinde yüzde 11'lik kayıp

Forbes Wealth Editör Yardımcısı Chase Peterson-Withorn, Forbes 400'ün bir önceki toplam varlığının 4,5 trilyon dolar olduğunu bu yılki toplamın ise 500 milyar dolar daha az olduğunu söyledi.

Withorn, “Zenginler her zaman daha da zenginleşmiyor. Birçok Amerikalı gibi ülkedeki en zengin 400 kişi, borsada yavaşlama yaşamakta ve toplamda bir yıl öncesine göre yüzde 11 daha fakir hale geldiler" dedi.

Elimizdeki euroları bozduralım mı? Avrupa Merkez Bankası açıkladı 

Emekli promosyonunda son dakika! Bankalar peş peşe açıkladı! Ziraat, TEB, Yapı Kredi, Akbank, İŞ Bankası...

4 katlı konuta 15 katlık imar izini!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön