29 / 04 / 2024

Four Winds kaliteli yaşama çağırıyor!

Four Winds kaliteli yaşama çağırıyor!

Taş Yapı'nın Bağdat Caddesinin yanı başında hayata geçirdiği Four Winds projesi 'Stay Well' konseptiyle dikkat çekiyor. İlk kez bir rezidans projesinde uygulanan bu konseptle, kişiye özel sağlık hizmetlerinden, kişiye özel fitness eğitmenliğine kadar birç



Kendini iyi hissetmek, kaliteli yaşam... Bu kavramlar metropol yaşamıyla birlikte uzun zamandır kendimizle özdeşleştiremediğimiz kavramlar arasında yer alıyor. İnsanlar günümüz iş ve yaşam temposunda kendilerini iyi hissetmek için spor yapıyor, yürüyüşe çıkıyor, beslenmesine dikkat ediyor. 'Yaşasın Hayat' konseptini geliştiren, sağlıklı yaşam için çalışmaları bulunan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, günümüz modernitesinin insanı yalnızlaştırdığına dikkat çekerek, insanların kendilerini hem iç huzur hem de dış görünüş olarak iyi hissetmek istediklerini söylüyor. 

Kaliteli yaşamın şifrelerini iyi beslenme, sağlıklı uyku, stresi yönetme ve aktif hayat olarak sıralayan Osman Müftüoğlu, insanların vakitlerinin büyük bölümünü geçirdiği yaşam alanlarının mimari ve konseptinin de insanın kendini iyi hissetmesinde önemli olduğuna vurgu yaptı. 

Türkiye'nin ilk iyi hissettiren binaları Türkçede kendini iyi hissetme olarak karşılık bulan Wellness kavramının yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu anlatan Müftüoğlu, Taş Yapı'nm Bağdat Caddesi'nin yanı başında hayata geçirdiği Four Winds projesiyle, Amerika'da ortaya çıkan Wellnes Building kavramını ilk kez bir konut kompleksine uygulayarak Türkiye'ye taşımış olduklarını ve bu konsepte "Stay well" adını verdiklerini kaydetti. 


"Kaliteli ve sağlıklı bir yaşam, her şeyden önce yaşadığınız yerden başlar" sözleriyle mekân ile sağlıklı yaşam olgusunu buluşturan Müftüoğlu ve ekibi, bu konsept ile ilk kez bir rezidans projesinde kişiye özel sağlık hizmetlerinden, fitness eğitmenliğine kadar birçok hizmeti rezidans sakinlerine sunuyor. 


Sağlıklı yaşam Anadolu kaplanlarının' da hakkı


Deniz ve şehir manzaralı salonlar, her biri başlı başına bir yaşam alanı olan odalar, hayata kolaylık katan giyim odaları, farklı dekorasyon alternatifleriyle sunulan mutfaklar, Four Winds projesinde öne çıkıyor. Osman Müftüoğlu, İstanbul'un en merkezi lokasyonlarından Bağdat Caddesi'nde yer alan Four VVinds projesinin, bir ayağı İstanbul'da olan Anadolu ekonomisine yön veren sanayici ve iş adamları için de iyi bir yaşam alanı seçeneği olduğuna işaret ediyor. Tarihi yarım adadan Prens Adaları'na kadar uzanan manzarasıyla 44 dönüm arazi üzerine kurulu Four Winds, 4 bloktan ve toplam 500 daireden oluşuyor. 4+1, 3 + 1 ve 2 + 1 daire tiplerinin mevcut olduğu projede, metrekareler 117 ile 350 arasında değişiyor. 


Stay Well konseptinde neler var? 


Stay Well konseptinin ilk ve tek örneği Four VVinds'te ses izolasyonu ile Türkiye'nin en sessiz konut komleksini yaparak, gürültü kirliliğine son verildiğini anlatan Müftüoğlu, tüm dairelerin taze hava alacak şekilde tasarlandığını belirtti. 

Müftüoğlu, iklimlendire çalışmasıyla da dairelerdeki her odada farklı nem yoğunluklarının bulunabilmesine olanak sağlandığına dikkat çekti. Tüm dairelere alkali su temin etme olanağı bulunduğunu dile getiren Müftüoğlu, duş sistemlerinin c vitaminli duşlar haline getirildiğini de sözlerine ekledi.


Sağlıklı beslenme olmazsa olmaz


Sağlıklı yaşam ve kendini iyi hissetmenin olmazsa olmazının sağlıklı beslenme olduğuna işaret eden Müftüoğlu, Four Winds sakinlerine stay well konsepti kapsamında 3 kadrolu ahçı tarafından ilave ücret olmadan diyet yemekleri de dahil olmak üzere yeme içme  hizmeti sunulacağını kaydetti. 

Müftüoğlu, "örneğin çocuğunuz okuldan geldi, yemeği hazır. Hamburger, pizza gibi ürünler yerine sağlıklı yemekler dairenize servis yapılacak" diye konuştu. Beslenme danışmanlığı ile mutfak hizmetlerini 

entegre ettiklerini söyleyen Müftüoğlu, yemek kurslarınında verileceği konsept kapsamında ayrıca sağlıklı yaşam danışmanlığı sağlık hizmetlerinin yer aldığını da anlattı. 

 


Posta




Geri Dön