19 / 05 / 2024

Fransa PKK'ya üniversite yapıyor! Skandal!

Fransa PKK'ya üniversite yapıyor! Skandal!

Fransız yazar ve maceracı Patrice Franceschi Kuzey Suriye’de üniversite ve kültür merkezi kuracak. PKK/YPG’nin hakim olduğu bölgede inşa edilen proje için Asya Bağış Fonu kuruldu.



Fransız yazar ve maceracı Patrice Franceschi ve bir grup arkadaşı Kuzey Suriye’de üniversite ve kültür merkezi inşa ediyor.  PKK/YPG’nin hakim olduğu bölgede yapılan üniversitenin adı Rojava Frankofon Kültür Merkezi (CCFR) olacak.

 

Prpje için Asya Bağış Fonu kuruldu

Fransa’da kendini YPG’li olarak tanıtan yazar Franceschi, projenin kalan parasını toplayabilmek için ‘Asya Bağış Fonu’ (Fonds de dotation ASIA-FdA) adıyla 23 Ocak 2016’da resmi bir bağış fonu kurdu. Paris’teki Pierre Audat mimarlık firması tarafından hazırlanan CCFR için Patrice Franceschi PKK/YPG’li yöneticilerle terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın posteri önünde anlaşma yapıldı ve sözleşme imzalandı.

 

Fransa PKK ya üniversite yapıyor! Skandal!

 

5 hektarlık alan verildi

Vatan Gazetesi'nden İlker Akgüngör'ün haberine göre, temeli atılan ve inşaatı devam eden proje için 5 hektarlık alan verildi. Padisli Pierre Audat Mimarlık tarafından çizilen projeye göre kampüste eğitim binası, kütüphane, bir oditoryum, barınmak için yurtlar ile spor ve sergi alanları yer alacak.

 

64 yaşındaki Patrice Franceschi, Fransız Ordusu’nun eski bir mensubu olarak tanınıyor. Son kitabı ise ‘Kobani için ölmek’ (Mourir pour Kobané) adını taşıyor. Franceschi, Türkiye’yi Afrin’de etnik temizlik yapmakla suçlayıp PKK’yı övmüştü. 


Geri Dön