07 / 07 / 2024

fransa üniversite

fransa üniversite

Fransız yazar ve maceracı Patrice Franceschi Kuzey Suriye’de üniversite ve kültür merkezi kuracak. PKK/YPG’nin hakim olduğu bölgede inşa edilen proje için Asya Bağış Fonu kuruldu.

Fransa PKK'ya üniversite yapıyor! Skandal!

Fransız yazar ve maceracı Patrice Franceschi Kuzey Suriye’de üniversite ve kültür merkezi kuracak. PKK/YPG’nin hakim olduğu bölgede inşa edilen proje için Asya Bağış Fonu kuruldu.

Oxford Üniversitesi Fransa'da kampüs açacak!

Yurtdışında kampüsü olmayan Oxford Üniversitesi, Fransa'da bir kampüs açabilir. Üniversite 700 yıllık bu geleneğini Brexit nedeniyle sonlandıracak.

Torbalı'da üniversite için her şey hazır!

Torbalı'nın en önemli eksiğinin bir devlet üniversitesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 40 bini bulan öğrenci potansiyeli olan ilçeye üniversite kazandırmak için çalıştıklarını söyledi

Torbalı'ya üniversite müjdesi!

İzmir’in parlayan yıldızı Torbalı’ya devlet üniversitesi kurulması için çalışmalar başladı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “Torbalı bir üniversiteyi hak ediyor. Altyapımız hazır. En kısa zamanda ilçeye bir üniversite kazandıracağız” diye konuştu

Karşıyaka'ya üniversite müjdesi!

Karşıyaka'nın üniversite hayali gerçeğe dönüşüyor. Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bağışçı Karadavut ailesi arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol sonrasında, uzun yıllar atıl kalan kentteki arazinin imar plan değişiklikleri yapıldı.

Fransa MAPIC 2015 fuarı açıldı!

MAPIC, Fransa – Cannes’da kapılarını açtı. 18-20 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan MAPIC 2015’e uluslararası arenadan büyük bir ilgi söz konusu.Fuarda Türk firmaları da yoğun bir ilgi görüyor.

İzmir Karşıyaka'ya üniversite binası ve spor salonu yapılacak!

Karşıyaka'nın yıllardır süren üniversite hayalini sona erdirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ile dev bir işbirliğine imza attı. Üniversite binası ve spor salonunun inşaatı 18 ayda tamamlanacak.

Malatya’ya hızlı tren ve 2. üniversite geliyor!

Türkiye’ye 10 maddelik Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi’ni açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malatya’ya da Hızlı tren, 2’nci üniversite, kayısıya teşvik ve yeraltı kaynaklarının işlenmesi için fabrika sözü verdi.

Antalya Manavgat'a üniversite kurulacak!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Beş tane üniversitemiz var sadece, altıncı üniversiteyi Manavgat’a kuracağız, toplam 10 tane üniversite olsun diyoruz. " dedi.

Fransa Strazburg'da Yunus Emre Lisesi açıldı!

Fransa'nın ilk Türk lisesi, Yunus Emre Lisesi Strazburg'da eğitime açıldı. Hizmete giren Yunus Emre Lisesi Fransa'nın Türkler tarafından kurulan ilk lisesi oldu.

Kars'taki üniversite öğrencileri yüksek kiradan dertli!

Üniversite tercihi Kars Kafkas Üniversitesi’ne yapan çok sayıda öğrenci kentte bütçelerine uygun kiralık ev aramaya başladı. Kiraların yüksek olduğundan yakınan öğrenciler, bütçelerine uygun ev bulamıyor.

Bornova Kazım Dirik üniversite alanı imar planı askıda!

Bornova Kazım Dirik Mahallesi'nde Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı+Özel Sağlık Tesisi+Yeşil Alan kullanımlı kararların Üniversite Alanı olarak değiştirilmesi amaçlı hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Fransa'daki Versailles Sarayı arazisine otel yapılacak!

Fransa’nın en önemli kültür varlıklarından, 17’nci yüzyıldan kalma Versailles Sarayı’nın yanındaki üç bina lüks otele dönüştürülecek. Dönüşümün maliyeti en az 8 milyon euro.

fransa üniversite Haberi

fransa üniversite

Fransız yazar ve maceracı Patrice Franceschi ve bir grup arkadaşı Kuzey Suriye’de üniversite ve kültür merkezi inşa ediyor.  PKK/YPG’nin hakim olduğu bölgede yapılan üniversitenin adı Rojava Frankofon Kültür Merkezi (CCFR) olacak.

Prpje için Asya Bağış Fonu kuruldu

Fransa’da kendini YPG’li olarak tanıtan yazar Franceschi, projenin kalan parasını toplayabilmek için ‘Asya Bağış Fonu’ (Fonds de dotation ASIA-FdA) adıyla 23 Ocak 2016’da resmi bir bağış fonu kurdu. Paris’teki Pierre Audat mimarlık firması tarafından hazırlanan CCFR için Patrice Franceschi PKK/YPG’li yöneticilerle terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın posteri önünde anlaşma yapıldı ve sözleşme imzalandı.

5 hektarlık alan verildi

Vatan Gazetesi'nden İlker Akgüngör'ün haberine göre, temeli atılan ve inşaatı devam eden proje için 5 hektarlık alan verildi. Padisli Pierre Audat Mimarlık tarafından çizilen projeye göre kampüste eğitim...