29 / 04 / 2024

Fransız GDF İskenderun'a termik santral kurmak istiyor!

Fransız GDF İskenderun'a termik santral kurmak istiyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fransız bir devin Karadeniz'de petrol arama çalışmalarına katılacağını söyledi. Yıldız, GDF'nin ise termik santral kurmak istediğini açıkladı...



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz'de petrol arama çalışmalarına bir dev firmanın daha katılacağını söyledi. Karadeniz'e yönelik yeniden başlayan bir ilgi olduğunu dile getiren Bakan Yıldız, Romanya'da doğalgaz bulunmasına rağmen halen istedikleri neticeyi alamadıklarını belirtti. Yıldız, "Barbaros orada da yeni sismik yaptı. Umudumuz var, yeni çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu. 


İSKENDERUN'A TERMİK SANTRAL 

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Uluslararası Enerji Ajansı toplantısı sonrasında bazı görüşmelerde bulunan Bakan Yıldız, Fransız GDF'nin de 7-8 milyar euroluk yatırıma imza atmak istediğini hatırlatarak "Paris'ten denize bir, karaya bir yatırımcı götürürüz. Biri Karadeniz'de petrol arama diğeri de karada kömür çıkarma yatırımı olacak. GDF, İskenderun'da santral kurmak istiyor. Yatırımları için biz de onlara yerli kömür teklif ettik" dedi. 


BARBAROS KIBRIS'A GİDECEK 

Fransızlar'ın Türkiye'de işlerini artırmak istediğini dile getiren Bakan Taner Yıldız, "Türkiye'de beyaz bir sayfa açmak istiyorlar. Cumhurbaşkanı Hollande'nin ziyaretine ciddi bir hazırlık yapmak istiyorlar" diye konuştu. TPAO'nun 130 milyon dolara satın aldığı Barbaros Hayrettin Paşa sismik gemisinin Mersin ve İskenderun'da çalışmalar yaptığını aktaran Yıldız, "Gemi Kıbrıs'ın güneyinde de sismik çalışma yapacak" dedi. 


TPAO SİBİRYA'DA PETROL ÜRETECEK

Bakan Yıldız, TPAO'nun Macar MOL şirketi ile Sibirya'da petrol üretimine başlayacağını belirtti. Yıldız, "Bir petrol sahasına ortak olacaklar. Yatırımlarımızı tüm dünyada arttırıyoruz" dedi. Bakan Taner Yıldız Ruslar'ın yeni nükleer santral taleplerine ise, "Önce Akkuyu'da hızlanalım" yanıtı verdi. 


Mehmet Nayır/Sabah


Geri Dön