17 / 07 / 2024

Frig Vadisi, fotoğrafçıların ilgi odağı oldu!

Frig Vadisi, fotoğrafçıların ilgi odağı oldu!

Frigya Kültür Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği tarafından 2010 yılından itibaren her yıl düzenlenen fotoğraf yarışmalarına bugüne kadar 512 fotoğraf sanatçısı bin 800 fotoğrafla katıldı


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


 Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir il sınırları içinde kalan Frig Vadisi, fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı haline geldi. Frigya Kültür Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin (FRİGKÜM) üç yıldır düzenlediği fotoğraf yarışmalarına bugüne kadar 512 fotoğraf sanatçısı bin 800 fotoğrafla katıldı. 

     Friglerin hüküm sürdüğü dağlık Frig Vadisi ve çevresindeki kültürel mirasın fotoğraflanarak tanıtılması amacıyla düzenlenen fotoğraf yarışmalarının üçüncüsü tamamlandı. Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar sınırları içinde kalan Frig Vadisi'nde çekilen fotoğrafların yer aldığı fotoğraf yarışmaları bölgeye fotoğraf sanatçılarının ilgisini de artırdı. 

     İlki 2010 yılından bu yana düzenlenen yarışmaya şu ana kadar Türkiye'nin değişik ilerinden 512 fotoğraf sanatçısı bin 800 kare fotoğrafla katıldı. Fotoğraf yarışmalarının düzenlenmesinin ardından bölgeye fotoğraf turları düzenlenmeye başladı. 

     FRİGKÜM Dönem Başkanı ve Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Frig Vadisi'nin tanıtımı için düzenlenen etkinliklerle ilgili bilgi verdi. 

     Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir ileri sınırları içinde yaklaşık 430 kilometre uzunluğunda Frig Vadisi Yürüş Yolu'nun tamamlandığını ifade eden Koçdemir, fotoğraf sanatçılarının bölgeye olan ilgisinden oldukça memnun olduklarını söyledi. 

     Bölgede yüzlerce fotoğraf çekim bölgesi olduğuna işaret eden Koçdemir, şöyle konuştu: 

     "Frig Vadisi dünya kültürel mirasının çok önemli bölgelerinden biri. Avrupa ve özellikle Amerika'da çok iyi biliniyor. Frig Vadisi'nin tanıtımı için düzenlenen fotoğraf yarışmaları bölgeye çok sayıda fotoğraf sanatçısını çekti. Gruplar halinde bölgeye gelen fotoğraf sanatçıları bölgenin görsel güzelliklerini fotoğraflamak için adeta birbirleriyle yarışıyor. Bölge çok renkli ve doğal. Bölgede Yazılıkaya, Seyyid Battalgazi Külliyesi, Doğanlıkale, Gerdekkaya, Kümbet, Bahşeyiş Anıtı, Emre Gölü gibi bilinen pek çok bölgenin dışında bilinmeyen çok sayıda fotoğraf bölgesi var. 

     Yarışmaya katılım her geçen yıl artıyor. 2010 yılında 139 fotoğraf sanatçısının katıldığı yarışmaya bu yıl 240 fotoğraf sanatçısı katıldı. Sayının dahada artacağını düşünüyoruz. Yarışmalar sayesinde bölgenin çok güzel fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf arşivine de sahip olduk. Bunun yanı sıra bölgeyi tanıtmak için dağ bisikleti etkinlikleri düzenliyoruz. Tanıtım filmi yaptık, üç ilin işbirliği ile yeni projeler hayata geçireceğiz." 

     

AA


Geri Dön