28 / 04 / 2024

Ftich’ten seçim mesajı: ’14 Mayıs’taki seçim, Türkiye’nin kredi notu için çok önemli’

Ftich’ten seçim mesajı: ’14 Mayıs’taki seçim, Türkiye’nin kredi notu için çok önemli’

Derecelendirme kuruluşu Fitch, dün yayımladığı raporda, yetkililerin nihayetinde para politikasını sıkılaştırmaları halinde, Türk Lirası faiz oranı artışının Türk bankaları üzerindeki etkisinin artışın büyüklüğüne ve hızına bağlı olacağını ifade etti.



Raporda ılımlı ve kademeli Türk Lirası faiz artışının özellikle makro ve finansal istikrar risklerini azaltması durumunda, genel olarak kredi notu için olumlu olabileceğinin altı çizildi. Ancak büyük çaplı ve hızlı faiz artışı yapılması halinde kredi arzının daralmasına bağlı olarak aktif kalitesinde önemli bozulmalar meydana gelebileceği de öngörüldü.

paraanaliz.com’un haberine göre; Fitch, Türk bankalarının hâlâ geçen yılın son üç ayındaki faaliyet ortamının baskısı altında olduğunu belirtti.

 Ftich’ten seçim mesajı: ’14 Mayıs’taki seçim, Türkiye’nin kredi notu için çok önemli’

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerin ülkenin kredi notu için çok önemli bir olay olabileceğinin altını çizen Fitch Ratings, seçimlerin güvenilir ve sürdürülebilir bir politika bileşimine geçiş ile beraber makroekonomik istikrar risklerini düşürebileceği vurgusunu yaptı.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerin ülkenin kredi notu için çok önemli bir olay olabileceğini ifade etti.

“İSTİKRAR SAĞLANABİLİR”

Fitch’in yaptığı açıklamada, seçim sonrası güvenilir ve sürdürülebilir bir politika bileşimine geçişin, ülkenin makroekonomik ve finansal istikrar risklerini düşürebileceği, dış finansmana ulaşmanın iyileştirebileceği ve istikrarı tesis edilebileceği aktarıldı.

İşte detaylar...


Geri Dön