03 / 05 / 2024

FTX çökünce dizginler çekildi! kripto endüstrisini düzenleme planları devreye giriyor

FTX çökünce dizginler çekildi! kripto endüstrisini düzenleme planları devreye giriyor

İngiltere, kripto para birimi endüstrisini yeniden dizayn etme planını ortaya koydu. Teklifler, FTX’in ölümüne katkıda bulunan tartışmalı bir uygulama olan kripto kredisi ile ilgili kuralların güçlendirilmesini içeriyor.



Birleşik Krallık, hükümetin geçen yıl ortaya çıkan ve FTX’in sona ermesine katkıda bulunan bazı pervasız iş uygulamalarını dizginlemek istemesiyle kripto para birimi endüstrisini düzenleme planlarını resmen ortaya koydu .

Salı günü başlatılan geniş çapta beklenen bir endüstri istişaresinde hükümet, kripto varlık işletmelerinin düzenlenmesini gelenekselfinans firmalarınınkiyle uyumlu hale getirmeyi amaçlayan bir dizi önlem önerdi.

Salı günü açıklanan teklifler arasında, müşteriler adına kripto depolayan finansal aracıları ve emanetçileri hedef alan kuralları güçlendirecek bir hareket vardı.

2022′de ortaya çıkan büyük bir tema, birden fazla kripto şirketi arasında yapılan riskli kredilerin artması ve
 bu işlemlerde yer alan karşı taraflar üzerinde durum tespiti yapılmamasıydı.

FTX çökünce dizginler çekildi! kripto endüstrisini düzenleme planları devreye giriyor

Salı günü geç saatlerde yapılan bir açıklamaya göre, İngiltere’nin teklifleri, “tüketici korumasını ve firmaların
 operasyonel dayanıklılığını artırırken, kripto varlıkların ödünç verilmesi etrafında kuralları güçlendiren sağlam bir
 dünyada ilk rejim” oluşturmaya çalışarak bu tür faaliyetlere baskı yapacak. Hazine’nin ekonomi sekreteri Andrew Griffith yaptığı beyanda “Ekonomiyi genişletme ve teknolojik değişim ve ivonasyonu sağlama garantörlüğümüzde kararlıyız- ve buna kripto varlık teknolojisi de dahildir” dedi.

Ancak kuvvetli, şeffaf ve adil standartlar sağlayarak bu yeni teknolojiyi öenmseyen tüketicileri de korumalıyız.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön