22 / 12 / 2024

Fuzuli işgal sebebiyle tahliye!

Fuzuli işgal sebebiyle tahliye!

Fuzuli işgal sebebiyle tahliye nasıl gerçekleşir? Fuzuli işgal sebebiyle tahliye için nereye başvurulur? Fuzuli işgal sebebiyle tahliye konusu hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları haberimizde yer alıyor..



Fuzuli işgal sebebiyle tahliye


Fuzuli işgal; bir taşınmazı, sahibinin izin ve rızası olmayarak işgal etme, başka bir deyişle; bir taşınmazın maliki veya onun yerine bu konuda işlem yapmaya vekil veya mümessil gibi kimselerle hukuki bir bağlantı kurmadan rıza dışı, henüz boşaltılmamış veya herhangi bir suretle boşalan damlı bir yapıya, eylemli bir durum yaratarak kendiliğinden girme durumudur. Konut, dükkan, depo, ahır gibi damlı yapılarda bu konunun uygulanabilmesi, taşınmazın fuzulen işgal edilmiş olmasına bağlı oluyor.



Fuzuli işgali yapan kişiye fuzuli şagil yani işgalci deniyor. Fuzuli işgal sebebiyle tahliye davalarında 6 ay süresi şartı aranıyor. Diyelim ki dairenizi birine kiraladınız. Fakat dairenizi kiraladığınız kişi yaptığınız kira sözleşmesindeki gibi kirasını ödemiyor ve evinizi de işgal ediyor. Bu durumda 6 aylık süre zarfında kaymakamlığa dilekçe yazarak fuzuli şagilin tahliyesi isteminde bulunabiliyorsunuz. Eğer 6 ay süreyi geçtiyseniz bu durumda idari tahliye yoluna başvurmanız gerekiyor.



Tahliye davasına başvurduğunuzda durumunuzu ispat edecek belgeleri de elinizde bulundurmanız gerekiyor. Evinizi kiraya verdiğinizde yaptığınız kira sözleşmesini ve kira sözleşmesinde belirtilen kira bedelinin ödenmediğine dair ispatlı belgeleri sunduğunuzda o kişinin evinizi fuzuli işgal ettiğine karar verilecek ve kişinin fuzuli işgal sebebiyle tahliye sine karar verilecektir.



Fuzuli işgal nedir?

Fuzuli şagil ne demektir?

Fuzuli işgal dilekçe örneği!


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com



Geri Dön