17 / 05 / 2024

Gabar'daki petrol keşfi Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılar mı? İşte yanıtı

Gabar'daki petrol keşfi Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılar mı? İşte yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar'da petrol keşfi yapıldığını açıkladı. Güvenlik Politikları Uzmanı Mete Yarar CNN TÜRK'te günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol rezervini yorumladı. İşte tüm detaylar...



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle petrol koşununda etrafına bakıp iç geçiren milletimizin hasretini bitirmekte kararlıyız. Terör nedeni ile terk edilmek zorunda kalınan bölgelerden şimdi petrol üretmeye başladık. Dünyada karada yapılan en büyük keşiflerden birini geçen sene Türkiye olarak biz gerçekleştirdik. 5-6 yıl önce günlük 40 varil olan üretim 80 bin varile ulaştı. Cudi, Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Bu ne demek, ey teröristler, işte sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre’ye 20 kilometre mesafedeki bu petrol rezervi çok kaliteli bir petrole sahip. İlk kuyudan aldığımız petrolü şimdiden rafinelere sevk etmeye başladık. Gabar’daki kuyumuza bölücü örgütümüzün alçakça şehit ettiği şehit öğretmenimiz Aybüke öğretmenimizin adını verdik. Aynı bölgede daha önce keşfettiğimiz kuyuya patlayıcı uzmanı astsubayımız şehit Esma Çevik’in ismini vermiştik. Böylece, şimdilik 180 bin varil petrol üretimi ile ülkemizin bağımsızlığı yolunda önemli bir adım attık. Toplam değerlerini bile konuşmuyoruz artık. Yoksa Gabar’daki keşfin değeri 10 milyarlarca doları buluyor. Bay bay Kemal ne diyor? Londra’daki tefecilerden 300 milyar dolar getirecekmiş. Bay bay Kemal ben ne diyorum sen ne diyorsun. Bak, para bu işte. Sakarya doğalgazı, işte para bu. Emin adımlara yola devam ediyoruz. Kaynağı biz tefecilerde aramıyoruz. Kendi topraklarımızda, zenginliklerimizde arıyoruz” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön