22 / 12 / 2024

GABORAS'tan ücretsiz online gayrimenkul okuryazarlığı kursu!

GABORAS'tan ücretsiz online gayrimenkul okuryazarlığı kursu!

Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Genel Müdürü Kurtuluş Altun yaptığı açıklamada ücretsiz dijital gayrimenkul okuryazarlığı programını uygulamaya geçirdiklerini belirtti.



Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Genel Müdürü Kurtuluş Altun, koronavirüs salgını süresince sosyal sorumluluk programı dahilinde ücretsiz dijital gayrimenkul okuryazarlığı programını uygulamaya geçirdiklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Altun, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs salgını sebebiyle insanların evlerinden çıkamadığını belirterek, süreçten gayrimenkul mal varlıklarının değerlerinin, kullanım durumlarının, kiralarının, sözleşmelerinin, teminatlarının ve banka ipoteklerinin yakından etkilendiğini dile getirdi.

Altun, her sektörde olduğu gibi varlık takip ve portföy yönetimlerinde, gayrimenkul sektöründe de uzaktan erişim teknolojilerinin ve dijital izleme, takip ve yönetme alanındaki online sistemlerin kaçınılmaz duruma geldiğini belirtti.

Koronavirüs nedeniyle etkilenen ekonomilerin çıkış yolu olarak gördükleri online ve uzaktan erişim sağlayarak yönetme, takip etme ve izleme konusuna ihtiyaç duyduklarını söyleyen Altun, "Gayrimenkul sektörü açısından bu teknolojilere sahibiz. Sosyal sorumluluk programı kapsamında ücretsiz dijital gayrimenkul okuryazarlığı programını uygulamaya geçirdik." şeklinde konuştu.

Ücretsiz dijital gayrimenkul okuryazarlığı desteğine, salgın sürdükçe devam edeceklerini dile getiren Altun, kursun, gaboras.com.tr adresinden canlı yayınlarla gerçekleştirileceğini de belirtti.

Dünya ekonomilerinin piyasa hareketliliğinde en ön sırayı 240 trilyon dolarla nakit olmayan varlıkların aldığını, bunların arasında da başı gayrimenkullerin çektiğini dile getiren Altun, fiyatlar düşmeden önce bile petrol piyasalarının değerinin 109 trilyon dolar olduğunu, 240 doların çok altında kaldığını belirtti.

- "Nakit ihtiyacı gayrimenkul sektörünün kaydileşmesiyle çözülebilir"

Kurtuluş Altun, evde kalınan dönemde üretime katkı sağlayamayan sektörlerde önemli bir nakit ihtiyacı doğacağını belirterek şöyle konuştu:

"Koronavirüs nedeniyle oluşacak nakit ihtiyacı gayrimenkul sektörünün kaydileşmesiyle çözülebilir. Türkiye'nin dijitalleşen dünyada nasıl pozisyon alması gerektiğine karar vermesi gerekiyor. Türkiye'nin çok önemli bir üretebilme kabiliyeti var. Gayrimenkul sektöründe alternatif sermaye arayışları derinleşerek devam edecek."

Altun, gayrimenkul sektöründe Türkiye merkezli dijital bir veri tabanı oluşturulması amacıyla teknoparklarda başlattıkları çalışmaları neticelendirme aşamasında olduklarını belirtti.

Koronavirüs salgını geçtiğinde küresel anlamda gayrimenkulde güvenli limanların aranacağını dile getiren Altun, "Eğer gayrimenkulü sermaye piyasa aracı haline getirebilirsek ihtiyaç duyduğumuz tüm finansmanı kendi içimizde sağlayabiliriz. Hatta yurt dışında kendine lokasyon arayan sermayeyi de ülkemize çekebiliriz. Bunu başaracak insan kaynağımız, mühendislerimiz, teknolojilerimiz ve sermayemiz var." şeklinde konuştu.


Geri Dön