07 / 07 / 2024

Galataport bölgedeki kiraları nasıl etkileyecek?

Galataport bölgedeki kiraları nasıl etkileyecek?

Yaklaşık 1,7 milyar dolarlık yatırıma mal olan ve toplam 112 bin metrekarelik alana sahip Galataport istanbul, perakende sektörünü hareketlendirdi. Proje yılda 25 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı planlıyor. 



Perakendecilere destek

Ekonomist Dergisi'nden Ayşegül Sakarya Pehlivan'ın haberine göre Covid-19 sebebiyle Galataport'ta peraken decilere destek veriliyor. Her mağaza için farklı çözümler üretiliyor. İhtiyaca göre dekorasyon destekleri de sağlanıyor. Kiracılardan jest olarak bir süre kira alınmadığı da sektörde söylenenler arasında. Yüksek inşaat maliyeti sebebiyle kira fiyatlarının klasik Alışveriş Merkezlerin üstünde olduğu ifade ediliyor. Dükkanlarda kira tutarlarının metrekarede 75 Euro ile 120 Euro arasında değiştiği tahmin ediliyor. Söz konusu rakamlar ciroya bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. Yapının tapu mülkiyeti olmadığını vurgulayan uzmanlar, belli bir süre işletildikten sonra hak sahibine döneceğine yani yapılan yatırımın gideceğini kaydediyor.

Galataport bölgedeki kiraları nasıl etkileyecek?

"Bölgedeki kiraları etkileyecek"

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı "Galataport'u bir destinaston projesi, şehre farklılık getiren bir dinamik olarak nitelendirmek gerekli. Galataport çevresindeki denize yakın ya da ulaşımı kolay, görünürlüğü iyi seviyedeki dükkanların kira birim değerlerinin kullanım alanlarına göre 500-1.000 TL/ metrekare arasında değişiyor. Ofislerde ise kira birim değerlerinin kullanım alanlarına göre 100-250 TL/metrekare arasında değişiyor. Projenin faaliyete geçtiği tarihle döviz kurundaki ani yükseliş ve dalgalanma eş zamanlı döneme denk geldi, o yüzden aslında çevredeki etkisi ile ilgili şu anda rakam vermek doğru değil. Ancak her zaman değerlemede biliyoruz ki iyinin yanındakinin değeri artar. Ofis açısından irdelersek farklı bir projede boğaza sıfır bir destinasyon, ayrıcalıklı bir sınifa hitap eden proje. Her metropolitan şehrin simge ofis binaları vardır, orada olmak prestijdir, Galataport ofisleri de bence bu noktada şehre damgasını vuracak" değerlendirmesinde bulundu.

Galataport'un yüzde 85'i kiralandı!

Galataport'un ilk kiracılarına büyük jest!

Galataport, Karaköy'ün çehresini değiştiriyor!


Geri Dön