08 / 05 / 2024

Galatasaray, Florya Tesisleri’nin tapusunu resmen aldı! 

Galatasaray, Florya Tesisleri’nin tapusunu resmen aldı! 

Galatasaray'ın ekonomik olarak büyük bir sıçrama yapmasına fırsat verecek olan Florya arazisinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; araziye ilişkin alım satım işleminin ‘Galatasaray Florya Emlak' unvanlı şirket aracılığıyla yapıldığı belirlendi. 

Futbol A Takım tesislerinin Kemerburgaz'da yapılacak olan komplekse taşınmasından sonra tesislerin yıkılması planlanıyor. 

Burada hayata geçirilecek olan konut projesinden de 10 milyar Türk Lirası gelir elde edilmesi planlanıyor. 

Galatasaray, Florya Tesisleri’nin tapusunu resmen aldı! 

Galatasaray Florya Emlak Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin lira sermaye bedeli ile Dursun Özbek, Erden Timur ve Metin Öztürk ortaklığında kuruldu. 

Emlak Konut GYO da konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) bir açıklama yaparak, "Şirketimiz mülkiyetinde bulunan İstanbul ili, Bakırköy ilçesi, Florya Mahallesi’nde yer alan 292/220 Ada/Parsel sayılı taşınmazı KDV dahil 1 milyar 171 milyon 800 bin TL bedelle satılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz senenin Kasım ayında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise konu ile ilgili bir açıklamasında "Galatasaray, mevcut gayrimenkullerini bugün olduğu şekliyle satsa mevcut borcu kapatmaya yetmiyor" ifadelerine yer vererek,  Florya'da Emlak Konut'a ait 40 dönümlük araziyi satın almak için son aşamaya geldiklerini belirtmişti. 

"Galatasaray'a yakışan ve günün koşullarına uygun bir tesisin yapılması bir mecburiyet" diyen Dursun Özbek, Florya'dan 40 dönümlük arazi alındığında mevcudiyetin 65 dönüme ulaşacağının ve 97 bin metrekare civarında satılabilir alan ortaya çıkacağının altını çizdi. 

Galatasaray'dan yeni şirket! 50 bin TL'ye kuruldu!

Galatasaray'da şimdi sıra Aslantepe'de: Nef Stadı ile Vadi İstanbul arasındaki 65 dönüm araziye çok amaçlı salon geliyor

Emlak Konut GYO, Florya'daki 40 dönümlük araziyi Galatasaray'a sattı! Tam 1 milyar 171 milyon 800 bin TL'ye!


Geri Dön