27 / 04 / 2024

Yapmak istediğimiz, Florya'nın tapusunu tekrar GS'ye kazandırmak!

Yapmak istediğimiz, Florya'nın tapusunu tekrar GS'ye kazandırmak!

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, "Bizim yapmak istediğimiz, Florya'nın tapusunu tekrar Galatasaray'a kazandırmak" diye konuştu...



Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen kasım ayı olağan pan kurulu toplantısında konuşma yaptı.

Kaan Kançal, Riva ve Florya'daki arazileri için 2016'da imzalanan protokolün Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından feshedildiğini anımsattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kançal, imzalanan sözleşmenin kendilerinden önceki yönetim tarafından imzalandığını hatırlattı. Kançal, sözlerine şu şekilde devam etti; "Bu bir hasılat paylaşımı sözleşmesiydi. Riva'dan 6 yıl içinde 761 milyon lira, Florya'dan da 4 yıl için 237 milyon lira minimum gelir beklentisiyle imzalanmıştı. O dönem Galatasaray olarak arsaları verdiğimizi ve paraya ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. 'Sen bunları değerlendir, paralarını gelecek olan hasılattan mahsup etmek üzere bize öde.' diyoruz. Bu yapılıyor ve Riva 388 milyon lira, Florya da 120 milyon lira olarak değerleniyor. Emlak Konut 5 taksitle bunu bize ödemeyi taahhüt ediyor. Daha sonra biz bu 508 milyonu kırdırıyoruz ve 341 milyon lira nakdi cebimize alıyoruz. Sonra da kullanıyoruz" 

Kançal, Emlak Konut'un 3'ncü taksit ödemesinden önce sözleşmeyi feshettiğini ifade etti. Kançal, "İlk taksit olan 150 milyon ve ikinci taksit olan 101 milyonu ödüyor ama 101 milyon olan üçüncü taksitten önce sözleşmeyi feshediyor. Gerekçe olarak Florya'dan çıkmamamız gösteriliyor. Biz Florya'dan kendi isteğimizle çıkmamazlık etmedik. Mecburiyetler nedeniyle çıkamadık. Bugün geldiğimiz noktada biz de Emlak Konut'a, 'Florya'yı bu işin içinden ayır, orası bizim malımız. Biz bu 120 milyon liranın finansmanını bir şekilde üstlenelim. Sen Riva'da villaları yapmışsın, satmışsın, geri almak mümkün değil. Aynı sözleşme şartlarıyla buraya devam et.' diyoruz. Tüm taraflar ciddi bir mesaiyle konunun çözümü için uğraşıyor. Umarım yakında bir netice almış oluruz. Bizim yapmak istediğimiz, Florya'nın tapusunu tekrar Galatasaray'a kazandırmak." diye konuştu.


Galatasaray Emlak Konut ile anlaşma imzalıyor!
 


Geri Dön