29 / 04 / 2024

Galatasaray otel projesi 8 ay sonra tamamlanacak!

Galatasaray otel projesi 8 ay sonra tamamlanacak!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek "Yeni gelen kaynakların bütçeye dahil edilmesini istiyoruz." dedi. Özbek, " Turizm giderek düzeliyor. zannediyorum ki 6-8 ay içerisinde otel projesini tamamlayacağız" diye açıklama yaptı.



Yeni gelen kaynakların bütçeye dahil edilmesini isteyen Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek "Riva ve Florya’dan kaynaklanan 442 milyon TL gelir, Galatasaray'ın bütçesi içinde yok. Borçlanma yetkisi istemiyoruz. Kimse algı yaratmaya çalışmasın. Sadece yeni gelen kaynakların bütçeye dahil edilmesini istiyoruz." dedi.  İşte Fanatik Gazetesi'nde yer alan Dursun Özbek haber....

 

Galatasaray otel projesi 8 ay sonra tamamlanacak!

 

Olağanüstü mali genel kurulu neden yapıyorsunuz nasıl geçmesini bekliyorsunuz? 

 

“2017 bütçe revizyonu ile ilgili bir genel kurul yapıyoruz. Revize bir bütçemiz var. Bu revize bütçeyi onaya sunacağız.Asında durumun ne olduğunu biz internette de yayınladık. Oraya bakıldığı zaman bu revize bütçenin neden yapıldığı çok net anlaşılıyor. Fakat algı yaratmak için, sanki revize bütçenin borçlanma yetkisi istemek adına yapıldığını söylemek isteyen bazı mihraklar var."

 

 

"Bütçede olamayan bir gelir var"

 

"Bu revize bütçenin içinde çok önemli olabilecek 442 milyon TL Galatasaray'ın bütçesi içerisinde olmayan bir gelir var. Riva ve Florya'dan kaynaklanan bu gelir bütçe içerisinde yok. Bu gelir bütçeye girdiği için bunu anlatmamız lazım. Bu gelirle beraber kapatılan kredilerden dolayı bir karlılık var. Bu karın hiçbirisi bu bütçede yer almıyordu. Bizim görevimiz bu durumu sene sonu gelmeden genel kurala anlatmak."

 

 

"Yetki aldığımız seviyede olacak"

 

"‘Tabii ki sportif faaliyetlerimizi yürütmek için 19 milyon Lira bir ek kaynağa ihtiyacımız var. Bunun için de borçlanma yetkisi istemiyoruz. Zaten kulübe getirdiğimiz kaynaklarla aynı genel kurula taahhüt ettiğimiz çerçevede yeni gelen kaynaklarla bütçeye bir ek yapılmasını da istiyoruz. Her şey bizim genel kurula ifade ettiğimiz ve genel kuruldan yetki aldığımız seviyede gerçekleşiyor. Hiç kimse ‘Bak Riva ve Florya’yı sattı tekrardan borçlanma yetkisi istiyor’ gibi dezenformasyon suretiyle algı yaratmaya çalışmasın. Bu .Galatasaray’ın faydasına olmaz."

 

 

"Otel projesi 6-8 aya kadar biter"

 

"İkinci olarak otel projesi vardı. Turizm giderek düzeliyor. Bizim yavaşlamamızın sebebi kötü bir zamanda açılış yapmamak istememizdendi. Şimdi turizm faaliyetleri düzelince yeniden hızlandık, zannediyorum ki 6-8 ay içerisinde o yapılaşmayı tamamlayacağız"

 

 

 

'Devre arası temel atıyoruz’

 

"Bizim taahhüt ettiğimiz projeler içerisinde spesifik olarak kapalı spor salonu var. Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç ile konuştum bu 1-2 gün içerisinde ruhsatın verilmesini bekliyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok. Ruhsat aldıktan sonra da büyük bir ihtimalle devre arasında bir temel atma töreni yapacağız ve Galatasaraylıları davet edeceğiz"

 


Geri Dön