28 / 09 / 2024

Galatasarayın çadırı şehir oteli oluyor!

Galatasarayın çadırı şehir oteli oluyor!

Galatasaray Spor Kulübü yönetimi, Ali Sami Yen arsasının yanında yer alan ve Galatasaray Store Çadırı olarak kullanılan 2 bin 716 metrekarelik araziden en iyi geliri elde etmek için proje geliştiriyor




GS Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül, “Bir iş merkezi ya da iş oteli olabilir. B planımız ise stad arazisini alan Aşçıoğlu ile anlaşmak” dedi.

Galatasaray Spor Kulübü, Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen arazisinin hemen yanında yer alan ve halen taraftar ürünlerinin satıldığı 2 bin 716 metrekarelik GS Store Çadırı arazisini, sürekli gelir getirecek şekilde değerlendirme kararı aldı. Bunun için 3 farklı yatırım projesi geliştiren ve planlarını önümüzdeki hafta netleştirecek olan kulüp yönetimi, ilk etapta iki önemli ticari proje üzerinde duruyor. Projelerin başında ise GS Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül var. İlk etapta inceledikleri projelerin başında burada bir iş merkezi tasarlamak olduğunu açıklayan GS Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül, “Çadır arazisinde zemin üstü 8 bin-8 bin 500 metrekarelik bir kiralanabilir alan bulunuyor. Buranın toplam inşaat alanı ise 11 bin 800 metrekareyi buluyor. 6.5 milyon dolar yatırımla buraya bir iş merkezi yapılırsa, amacımız uzun dönemli olarak kiraya vermek” dedi. Böyle bir proje gerçekleştiğinde takribi rakamlarla ayda 250 ile 300 bin dolar arasında gelir elde edebileceklerini ifade eden Sarıgül, “Bu da yıllık bazda 3-3.5 milyon dolar kira geliri getirir. Bu gelirle de amatör branşlarımızdan bir tanesinin, örneğin bayan voleybol ya da basketbol takımımızın 1 yıllık sponsor bedelini sağlayabiliriz. Proje de kendini 2.5 yılda amorti edebilir” dedi.

Kulübün yönetim kurulunda görüşülen ikinci proje alternatifinin arazide iş merkezi yerine 4-5 yıldızlı bir iş oteli inşa etmek olduğunu dile getiren Sarıgül, “Business center’ları, SPA’sı, şık bir lounge’ı olan 10 katlı, 125 odalı bir iş oteli kurup, bir işletmeye uzun vadeli olarak kiraya vermek de planlar arasında. 15-17.5 milyon dolara malolabilecek bu yatırım da 6.5 yılda geri dönecektir” diye konuştu.

Bir alternatif daha var

Öte yandan Ali Sami Yen stad ihalesini ve TEKEL bira fabrikasını alan Aşçıoğlu Grubu ile görüşmelerinin sürdüğüne değinen Sarıgül, grubun çadır arazisini Ali Sami Yen projelerine uyumlu olarak değerlendirmek istediğini belirterek şöyle devam etti: “Aşçıoğlu Grubu, çadırı alıp araziyi rekreasyon alanı olarak değerlendirmek istiyor. Amaçları bu araziyi projelerine katarak burayı süs havuzları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanı olarak bırakmak. Bunun karşılığında bize eski açık tribünümüzün olduğu kısma denk gelecek şekilde bir ticaret merkezi yapıp teslim etmeyi önerdiler. Önümüzdeki hafta yönetim kurulu olarak, çadır arazisi için geliştirdiğimiz bu 3 yatırım modelinden birine karar vereceğiz. İlk etapta çizdirdiğimiz projenin Ekim ayı içerisinde harçlarını yatırarak ruhsat işlemlerini tamamlayacağız. Hedefimiz GS Spor Kulübü’ne ömür boyu gelir kapısı sağlayacak bir projeyi yürürlüğe sokmak.”

Kulüp ofis projesini seçerse arazi böyle görünecek

İş merkezi ve otel projelerinin GS Spor Kulübü için gerçekleşmesi daha kuvvetli alternatifler olduğunu belirten GS Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül, “İlk gündemimiz olan iş merkezi/ofis projesi için 2Design Mimarlık şirketine avan projeyi hazırlattık” dedi.

Sarıgül, Milimetrik İnşaat ile Ataşehir’de projeye başlıyor

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oğlu. Emir Sarıgül, 3 yıl önce kendi sermayesiyle kurduğu Milimetrik İnşaat adını taşıyan inşaat şirketinin de yönetim kurulu üyesi. Proje geliştirmeye Beşiktaş’tan başlayan şirket, Beykoz Konakları’nın yanında 14 dönümlük bir arazide de Maritza Evleri adında 64 dairelik bir projeyi hayata geçirdi. 1.5 ay önce bu projede yaşamın başladığını dile getiren Sarıgül, Ataşehir’de yeni bir projeyi de 1 ay içinde satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Ataşehir’de Ekşioğulları’ndan aldıkları kat karşılığı arazi üzerinde 18 kattan oluşan 54 daireli bir rezidans projesi gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyen Sarıgül, “15 Ekim’de inşaat başlayacak, 12 ayda teslim etmeyi hedefliyoruz. Büyüklüğü 81 ile 141 metrekare arasında değişecek dairelerin metrekaresi 3 bin-3 bin 500 dolar olacak” dedi.
Vatan/Nihal YUVACAN 


Geri Dön