Sektörel

Gayrimenkul alacaklara 'iskonto' uyarısı: İyi iskonto isteyin, fiyatlar reel olarak artmamaya devam edecek!

Portföy yöneticisi Solakoğlu isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından gayrimenkul alacaklara 'iskonto' uyarısında bulundu. İşte o açıklama...

Son zamanlarda konut satışlarında ve fiyatlarında yaşanan hareketlilik dikkatleri çekiyor. Geçtiğimiz gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan Eylül 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) rakamlarına göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) (2023=100), 2024 Eylül'de bir önceki aya göre yüzde 1,0 oranında yükseldi ve 148,0 şeklinde gerçekleşti. 

Ayrıca, satış rakamlarının da rekor kırmasıyla, konut yatırımı yeniden gündeme geldi. Emlak sektöründe başlayan doğrulanmış ilan düzenlemesinin de sektörü olumlu etkilemesi ve ilan yanıltmalarının sona ermesi bekleniyor. Peki gayrimenkul yatırımı şimdi mantıklı mı? 

Portföy yöneticisi Solakoğlu isimli kullanıcı, https://x.com/solakogIu resmi X sosyal medya hesabından gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. 

Söz konusu açıklamada, "İlandaki araziyi alma niyetiyle Mayıs ayında emlakçıyla irtibata geçtik, yeri gördük.

İlan fiyatı o gün de aşağıdaki ile birebir aynıydı. 3.000.000 TL teklif ettik, 25.000 daha almayız 3.550.000 TL’den aşağı olmaz dediler.

Mevduat getirilerinden bahsettim, aylarca satamazsınız gelin anlaşalım dedim. Herşeyin fiyatı artıyor, 6 ay sonra buranın fiyatı 5.000.000 TL olacak dediler.

O günden bu yana neredeyse 6 ay geçti ve yer satılamadı. Bu sürede 3.000.000’un getirisi 750.000 TL’ye tekabül ediyor.

İlan hala aynı fiyattan listeleniyor.

Gayrimenkulün her türlüsünü alırken iyi iskonto isteyin, uzun zamandır fiyatlar reel olarak artmıyor ve artmamaya devam edecek" ifadeleri yer aldı. 

Peki gayrimenkul alacaklar fiyatlar ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

2025'in sonunda 417 bin 563 konut daha teslim edilecek! Depremzedelere müjde! 

Asgari ücretliler 239 ay çalışarak 120 metrekare bir ev alabiliyor: Türkiye’de konut almak nasıl hayal oldu?

Bir konut kendisini kaç senede amorti ediyor? Ev sahibi olmak isteyenler dikkat!