27 / 04 / 2024

Gayrimenkul değer artış kazancı pişmanlık dilekçesi!

Gayrimenkul değer artış kazancı pişmanlık dilekçesi!

Gayrimenkulünü edinme tarihinden itibaren 5 yıl içinde satıp beyannamede bulunmayanlar pişmanlık dilekçesi verebiliyor. İşte gayrimenkul değer artış kazancı pişmanlık dilekçesi...



Gayrimenkul sahipleri taşınmazını sattıktan sonra da vergi mükellefi olabiliyor. Kanunen arsa, arazi, konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde elde edilen kazanç için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Karşılıksız edinilen gayrimenkullerin satışa konu olması halinde vergi doğmuyor.

Gayrimenkul değer artış kazancı pişmanlık dilekçesi!

Değer artış kazancı vergisi beyana dayalı bir vergi olup gelir idaresine öncelikle beyanname veriliyor. Beyannamelerin mart ayı sonuna kadar verilmesi ve ilk taksitin de yine bu süre içerisinde ödenmesi gerekiyor. Vergide ikinci taksitler 1-31 Temmuz tarihlerinde ödeniyor.

Ancak kimi zaman mükellefler, vergiden habersiz olabildikleri gibi kimi zamanda bilinçli olarak beyanname vermeyebiliyor. Bu durum Maliye tarafından farkedilmeden pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. Pişmanlık dilekçeis ilgili vergi dairesine veriliyor.
 


Geri Dön