28 / 04 / 2024

Gayrimenkul PR şirketi: Konut kredisi çıkarsa ev fiyatları bir günde yüzde 30 artar!

Gayrimenkul PR şirketi: Konut kredisi çıkarsa ev fiyatları bir günde yüzde 30 artar!

Gayrimenkul PR şirketi, hükümetin yeni bir konut kredisi kampanyası başlatmasının konut fiyatlarının bir gecede yüzde 30 oranında artmasına neden olacağına öne sürdü. İşte detaylar. 



Konut fiyatlarında artış devam ederken hükümetten düşük faizli konut kredisi sinyali geldi. Hükümetin yeni bir konut kredisi kampanyası başlatmasının konut fiyatlarının bir gecede yüzde 30 oranında yükselmesine neden olacağına öne süren Gayrimenkul PR şirketi, "Zaten konut fiyatlarında şişkinlik var. Bir de krediler çıkarsa, herkes fiyatlarını artırır, konut fiyat enflasyonu büyür" açıklaması yaptı.

Gayrimenkul PR şirketi: Konut kredisi çıkarsa ev fiyatları bir günde yüzde 30 artar!

FİRMALAR FİYAT ARTTIRMAK İÇİN PUSUYA YATTI

2020 senesinden bu yana aralıklar ile çıkartılan konut kredilerinin Türkiye’de konut fiyatlarının suni olarak artmasına sebep olduğunu açıklayan gayrimenkul ekonomisi ve ileri düzeyde pazarlama alanında faaliyet gösteren  Ankara  merkezli Gayrimenkul PR şirketi; "Hükümetin sözde 1,25 faiz oranında 180 ay vadeli kamu bankaları aracılığı ile ‘yeni evim kampanyası’ yapacağı yönünde bir takım suni haberlerin çıkması sonrası inşaat firmaları satıştaki konutlarını geri çekerken, mülk sahipleri de fiyat artırmak için adeta pusuya yattı" açıklamasında bulundu.

 Henüz kredi çıkmadan bile konut fiyatlarında suni zam hazırlığının başladığını belirten şirket, "Hükümet eğer yeni bir konut kredisi çıkartırsa, zaten şişmiş olan konut fiyatları, bu kez erişilemez hale gelir, daha önce çıkartılan konut kredilerinde olduğu gibi bir gecede ev fiyatları yüzde 30 artar, konut fiyat enflasyonu daha da büyür" uyarısında bulundu.

Gayrimenkul PR şirketi: Konut kredisi çıkarsa ev fiyatları bir günde yüzde 30 artar!

HÜKÜMET KONUT KONUT SEKTÖRÜNE MÜDAHALE ETMELİ

Konutun yatırım enstrümanı olmaktan çıkartılıp, ihtiyaç haline dönüşmesi gerektiğine dikkat çeken Gayrimenkul PR, "Yüksek enflasyona karşı parasını koruman isteyenler için ev almak güvenli bir yatırım olarak görüldüğü için ihtiyacı olmadığı halde bile insanlar konut alıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Piyasada zaten konut arz eksikliğinin olduğunun altını çizen Gayrimenkul PR, "Konut kredileri suni alımları artıracağı için arzı daraltır, fiyatları yükseltir, neticede tüketici için ev almak hayal olur. Hükümet konut sektörüne krediler ile müdahale etmemeli, piyasayı kendi iç dinamiklerine bırakılmalı" açıklamasını yaptı.

Gayrimenkul PR şirketi: Konut kredisi çıkarsa ev fiyatları bir günde yüzde 30 artar!

KONUT FİYATLARI GÜVENİLİR RAKAMLARA OTURMALI

Geçtiğimiz 6 ayda inşaat firmaları ve mülk sahiplerinin satış olmamasına rağmen fiyatları düşürmediğine tam tersine yüksettiğine vurgu yapan Gayrimenkul PR şu açıklamaları yaptı; "Herkesin aklında ‘nasıl olsa hükümet yeni bir konut kredisi çıkartır’ beklentisi vardı. Bu beklenti yüzünden konut fiyatları güvenilir rakamlara oturmuyor. Rasyonel ekonomi politikalarına dönen hükümetin piyasayı kendi dinamiklerine bırakması gerekir. Aksi takdirde arsa dahil 2 milyon TL’ye mal edilen konutların 9 milyon TL’ye satışa sunulduğu görebiliriz. Ayrıca insanlar seri ilan siteleri aracılığı ile kolaylıkla fiyat manipülasyonu yapabiliyorlar.

Konut kredisi zincirleme bir etki yaratır ve konut fiyatları öngörülemez noktaya yükselir ‘Hükümet konut sektörüne yönelik bir karar almadan önce konusunun uzmanlarından fikir almasında uzun vadede sonsuz faydalar görmekteyiz"

Prof. Dr. Naci Görür'den Kahramanmaraş depremiyle ilgili flaş açıklama: Faya stres transfer etmiş olabilir!

Doların işi bitti diyenlere Ekonomist Selçuk Geçer'den açıklama geldi! Dolar borcu olanların eli ayağı titreyecek

İŞKUR'dan çalışmayanlara 9 ay boyunca en düşük 10 bin 512 lira maaş verilecek! Tüm Türkiye'den başvuru alınıyor!


Geri Dön