30 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den Kahramanmaraş depremiyle ilgili flaş açıklama: Faya stres transfer etmiş olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür'den Kahramanmaraş depremiyle ilgili flaş açıklama: Faya stres transfer etmiş olabilir!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta bugün yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Kahramanmaraş'ta saat 11.58'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından depremle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Görür "Deprem Malatya Fayının Çardak fayının kesişme noktasına yakın bir yerde oldu. Çardak fayı üzerinde Çelikhan-Göksun arasında fazla endişe edilecek bir şey yok" diyerek uyardı.

FAYA STRES TRANSFER ETMİŞ OLABİLİR!

Prof. Dr. Naci Görür Kahramanmaraş'taki depremle ilgili, Tatlar-Nurhak/K.Maraş’ta 4,1 deprem olduğunu ve depremin Malatya Fayının Çardak fayının kesişme noktasına yakın bir yerde olduğunu belirtti.

Görür  Çardak fayı üzerinde Çelikhan-Göksun arasında fazla endişe edilecek bir şeyin olmadığına vurgu yaparak, ''Malatya fayı üzerinde olan ve yakınında bulunan yerlerde daha özenli olunmalıdır. Bunu da son depremler bu faya stres transfer etmiş olabilir diye söylüyorum. Malatya Fayı Nurhak- Kemaliye arasında KD-GB yönlü uzanmaktadır.” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür den Kahramanmaraş depremiyle ilgili flaş açıklama: Faya stres transfer etmiş olabilir!

NACİ GÖRÜR İSTANBUL DEPREMİ İÇİN UYARDI!

Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar yapmaya devam ediyor. Konu ile ilgili en son yaptığı açıklamada, İstanbul'da 100 bin binada insanların ölümü beklediğini belirterek, hızlı şekilde o insanlar için çözüm yolları aranması konusunda yetkililere seslendi. 

Prof. Dr. Naci Görür, geçmiş hükümetleri depremle ilgili “Deprem olsun, biz sonra çizmeleri giyer gideriz, kimseyi aç susuz bırakmayız” stratejisiyle bakmakla eleştirerek,  “İstanbul’da 100 bin binada insanların ölümü beklediğini biliyoruz. Gelin önce o insanların işini halledelim” çağrısında bulunarak hızlı bir şekilde depreme hazırlanılması gerektiğine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür den Kahramanmaraş depremiyle ilgili flaş açıklama: Faya stres transfer etmiş olabilir!

Prof. Dr. Görür, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, İstanbul için özel kanun çıkarılmasına yönelik sözlerini hatırlatıp, “Özel olması gerekmiyor. Bütün kentlerde kanun çıkaralım” teklifinde bulundu.

SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta korkutan deprem!

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

SON DAKİKA DEPREMLER! 25 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

Geri Dön