28 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü Mart ayında rekor kırdı!

Gayrimenkul sektörü Mart ayında rekor kırdı!

GEÇTİĞİMİZ ay gerçekleştirilen lansmanlar ve ihalelerle gayrimenkul sektöründe yeni bir rekora daha imza atıldı. Projeler, 20 trilyonu bulan gayrimenkul projelerine imza atacak tanıtımlarını gerçekleştirdi.



Başta Emlak Konut GYO olmak üzere Kuzu Grup, Ege Yapı, Sur Yapı, Piyalepaşa ve sektörün diğer aktörleri değeri 20 trilyonu bulan gayrimenkul projelerine imza atacak tanıtımlarını gerçekleştirdi. 



Emlak Konut GYO güven tazeledi

3 Mart- 31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen 16 lansmanda görücüye çıkan projeler, yatırımcıların akınına uğradı. Emlak Konut GYO aynı tarihler arasında gerçekleştirdiği ihalelerde talep ve teklif rekoruyla inşaat sektörüne olan güveni bir kez daha tazeledi.



¦ MART ayında İstanbul İstinye'deki 158 dönümlük arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesini gerçekleştiren Emlak Konut GYO'ya duyulan güven teklif veren firma sayısı ve verilen astronomik tekliflerle bir kez daha teyit edildi. Tahincioğlu'nun ikinci oturumda verdiği 3.67 milyarlık teklifin ardından arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 1.8 milyar ll^parşa^öşı karşıkğ-şirket paym gelir.flranj ise yüzde 514 olarak oluştu. 



Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Emlak Konut'un sistemin içinde olmasıyla tüketici güveninin sağlandığını vurguladı. İstinye arsasını 3.6 milyar lira, Başakşehir Kayabaşı 5. Etap arsasını 1 milyar 32 milyon toplam satış geliri ile ihale eden Emlak Konut GYO. seçimlere kadar 10 milyar lira civarında satış geliri olan ihalelere imza atmayı hedefliyor. 


EN ÇOK TALEP GÖREN YATIRIMLAR...


SERVET GYO-FLAT OFİS KAĞITHANE

¦ SİNPAŞ, iş dünyasına kazandırdığı Flatofis serisinin ikinci adresini Kâğıthane olarak belirledi. Sinpaş Holding iştiraklerinden Servet GYO imzasıyla hayat bulacak olan proje yatay konseptte inşa edilecek. Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, "Flatofis'in ikinci halkasını Kâğıthane'ye taşırken verimlilik esaslı hareket ettik. Özel toplantı salonları, rezidans hizmetleri, restoranları ve depolama alanlarıyla bilinen ofis binası anlayışını bütünüyle değiştiren Flatofis. Kâğıthane'de de birçok şirketin yeni gözde merkezi olacak" dedi. 



KUZU GROUP & KAT GAYRİMENKUL SEAPEARL ATAKÖY 

¦ İSTANBUL'UN en değerli lokasyonlarından Ataköy'de inşa edilen Sea Pearl'de 320 bin 455 metrekare satılabilir alan bulunuyor. Metrekaresi minimum 7.200 dolardan satışa çıkarılan projenin ilk etabında 20 katlı 4 blok yer alacak. 631 ünitenin büyüklükleri 88 ile 398 metrekare arasında değişecek. İkinci etapta ise 750 daire ve 200 odalı bir otel inşa edilecek. Projenin ilk etabı Temmuz 2017'de tamamlanacak. 



BİNRES VADİTEPE GÖL EVLERİ 

¦ KİPTAŞ'lN Bahçeşehir'in tam göbeğinde inşa ettiği 4 bin konutluk Vaditepe projesinin son halkası Vaditepe Gölevleri'nde satışlar lansmana özel fiyatlar üzerinden devam ediyor. Binres İnşaat imzasıyla hayata geçirilen 5 bloklu proje 357 adet lüks konut ve 52 ticari üniteden oluşuyor. Daireler, şirket bünyesinde sunulan 24 aya kadar vade farksız (faizsiz) imkânıyla satılıyor. Peşin alımlarda yüzde 5 iskonto uygulanıyor. 



DUMANKAYA FLEX OFİS DUMANKAYA 

¦ DUMANKAYA İnşaat'ın Avrupa Yakası'nın önemli yatırım alanlarından biri olan Bahçeşehir'de sıra dışı ve ayrıcalıklı bir home ofis konsepti ile hayata geçirdiği Flex Office Bahçeşehir ön satışa çıktığı ilk hafta bir rekora imza attı ve satışa çıkarılan ünitelerin yüzde 60'ı sahiple'rini buldu. 32 katlı gökdelende 300 üniteden oluşan projede, home ofis hizmetleri kapsamında her türlü donatı yer alacak. 




DKY İNŞAAT-DKY KARTAL 

¦ DKY İNŞAAT, Kartal'da, içerisinde konut, ofis, alışveriş alanları bulunan bölgenin en prestijli projesini hayata geçirdi. 220 milyon dolar yatırım ile 21 bin 600 metrekare arazi üzerine inşaa edilmeye başlanan, konut ve ofislerin yanısıra Metro Cash & Carry'nin de yer alacağı DKY Kartal, sakinlerine birçok avantajı da beraberinde sunuyor. 

Lansmana özel fiyatlarla satılan dairelerin metrekaresi 3.900 liradan başlıyor. 



İHLAS YAPI -BİZİM EVLER7 

¦ 28 MART'TA ilk blokları satışa sunulan Bizim Evler 7 projesinin satış ofisini onlarca aile ziyaret etti. Ispartakule ¦ bölgesindeki satış ofisini ziyaret edenler projeyle ilgili detaylı bilgi alırken, iki günde yaklaşık 200 daire için sözleşme imzalandı. 532 konut ve 43 ticari ünitenin yer aldığı Bizimevler 7 için ön talep sürecinde beş binin üzerinde bilgi talebi geldi. Metrekare birim fiyatının minimum 3 bin lira seviyesinde olduğu projede en ucuz daire fiyatı ise 300 bin lira düzeyinden alıcı buldu.



Yeni Akit 


Geri Dön