01 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektöründe gidilecek çok yol var!

Gayrimenkul sektöründe gidilecek çok yol var!

Türk toplumunda gayrimenkulun en önemli yatırım aracı olarak değerlendirildiğini vurgulayan Ağaoğlu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir "Sektör ilerliyor, iç ve dış dinamikler bunu destekliyor"dedi.



Gayrimenkul'ün her zaman için Türk toplumunda en güvenli ve öncelikli yatırım aracı olarak geçerliliğini koruduğunu kaydeden Ağaoğlu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir "İç ve dış etkenler önümüzdeki dönemde de etkisini sürdürecektir. Sektörümüz güçlü adımlarla ilerliyor ve buna devam edecek" dedi. Sektörün, mütekabiliyet yasası ile birlikte henüz 3 senedir dış pazarlara açılmış olduğunu belirten Halisdemir, daha gidilecek çok yol olduğunu söyledi. "Ülkemizde artık Türk aile yapısı değişiyor, çekirdek aileler çoğalıyor, gençler daha erken evden ayrılıyor, yılda 600 bin evlilik ve 160 bin boşanma gerçekleşiyor" diyen Halisdemir, bütün bu iç etkenlerin artarak devam edeceğini vurgulayarak dış etkenler, özellikle Körfez ülkelerinin Batı'daki İslamofobi nedeniyle Türkiye'nin kendilerini rahat hissetmesi, Türkiye'nin sahip olduğu tarihi ve kültürel mirası, iklim avantajları, coğrafi konumu gibi faktörler de Körfez yatırımcısının ilgisini devam ettireceğini söyledi. 


KURUMSALLAŞMA SÜRECİ 

Ağaoğlu olarak bir kurumsallaşma sürecinden geçtiklerini belirten Halisdemir 'Geçiş sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlamış durumdayız. Bu süreçte şirketimizin kurucusu ve bizzat tüm icra kararlarında son merci olan aslında fonksiyonel olarak icranın başı olan Ali Ağaoğlu, icra sorumluluklarını devrederek şirket başkanlığına geçme karan almıştır. Yönetim kadromuzu da büyük ölçüde oluşturduk devam eden iş ve süreçleri üstlenmeye başladık. Yeni yılla beraber yeni yönetim yapısına tam olarak geçilmiş olacak. Dolayısıyla 2016 yılı bizim için kurumsallaşma adına hedeflerimizin olduğu bir yıl olacak" dedi. 


Star İnşaat Dekorasyon


Geri Dön