09 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektöründe hareketlilik sürüyor!

Gayrimenkul sektöründe hareketlilik sürüyor!

Tüm Türkiye'nin odaklandığı 7 Haziran genel seçimleri öncesinde gayrimenkul piyasasında hareketlilik hız kesmiyor. Seçim öncesinde birçok markalı konut projesinin görücüye çıkarılması da yaşanan bu hareketliliği gözler önüne seriyor.



Tüm Türkiye'nin odaklandığı 7 Haziran genel seçimleri öncesinde gayrimenkul piyasasında hareketlilik hız  kesmiyor.  Seçim öncesinde birçok markalı konut projesinin görücüye çıkarılması da yaşanan bu hareketliliği gözler önüne seriyor. Türkiye'nin büyük merakla beklediği 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde gayrimenkul piyasasmda da hareketli günler yaşanıyor.  Seçimler öncesinde gayrimenkul piyasasmm nabzmı tutan TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hüsniye Boztunç, "Özellikle büyük şehirler ve merkezi lokasyonlardaki projeler seçim sonucunu beklemeden sürüyor" dedi.  


Sonuçlar beklenmiyor 

Seçim sonrasında ekonomik istikrarın sürmesi halinde gayrimenkul piyasasmda hareketlilik yaşanacağını vurgulayan Boztunç, "Bununla birlikte fiyatlarda bir artış olması muhtemel" diye konuştu. Seçim arifesinde olunmasına rağmen sektördeki hareketliliğin sürdüğünü belirten Boztunç şunları söyledi: "Bizim gözlemimize göre, seçim öncesinde ticari gayrimenkullerde bir durgunluk var. Ancak konut kısmı daha hareketli. Ekonomik açıdan istikrar devam etmezse yatırımlar ve gayrimenkul fiyatları da bundan aynı derecede etkilenecektir.  Proje yatırımı anlamında çok sayıda fizibilite danışmanlığı yapıyoruz. Bunlardan bazıları ruhsatlarını alarak inşaat ve satışa başladı.  Özellikle merkezi lokasyonlardaki projeler seçim sonucunu beklemeden projelerini sürdürüyor. Bunlardan bazılarının satış oranlarına baktığımızda çok başarılı bir grafik yakalandığını görüyoruz." 


İşte hareketliliğin kanıtı... 

Seçimlerin bile durduramadığı gayrimenkul sektöründe, seçim öncesi Mayıs aymda ilk kez yatırımcısıyla tanışan projelerden bazıları ise şöyle oldu... 


Posta 


Geri Dön