30 / 04 / 2024

seçim öncesi konut sektörü

seçim öncesi konut sektörü

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik yaptığı açıklamada vatandaşların güvendiği ve prim potansiyeline inandığı projede alımı ötelemediğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlilik sürüyor!

Tüm Türkiye'nin odaklandığı 7 Haziran genel seçimleri öncesinde gayrimenkul piyasasında hareketlilik hız kesmiyor. Seçim öncesinde birçok markalı konut projesinin görücüye çıkarılması da yaşanan bu hareketliliği gözler önüne seriyor.

Seçim konut sektörünü nasıl etkiliyor?

Konut satışları her seçim döneminde gerilerken, 7 Haziran seçimleri öncesinde ise hız kesmedi. Satışlar yıl boyunca her ay rekor kırarken, yeni yatırımlar da devam etti.

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

Seçim öncesi konut fiyatları ne olacak? Uzmanı açıkladı!

Merakla beklenen seçimler öncesinde pek çok kişi konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Gayrimenkul Danışmanı Yasin Bilgin merak edilen bu sorunun yanıtını verdi. İşte o yanıt...

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Seçim sonrası ikinci el otomobil fiyatları yüzde 15 arttı! Bayramdan sonra artış devam edecek mi?

​​​​​​​Döviz fiyatlarında meydana gelen artış araç fiyatlarına da yansıdı. Sıfır otomobillerdeki tedarik problemi sürerken Kurban Bayramı öncesi ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşanırken, seçim sonrası fiyatların yaklaşık yüzde 15 arttığı ifade edildi.

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

Konut almak isteyenlerin yüzde 59'u planlarını seçim sonrasına bıraktı!

Emlakjet tarafından yapılan araştırmaya göre konut satın almak isteyenlerin yüzde 58,9'luk kısmı bu planlarını seçim sonrasına erteledi.

Seçim öncesi vaatler gerçekleşiyor! Her haneye 4 bin TL ödenecek!

Seçimden sonra vatandaşlar seçim vaatlerinin ne zaman gerçekleşeceğini sorgulamaya başladı. İşte detaylar!

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut piyasası için seçim fırsatçılığı uyarısı geldi!

Konut satışları son dönemlerde gerilerken evlerini satmak isteyen mülk sahipleri de seçim öncesi yeni bir yöntem buldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Seçim öncesi altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın kaç lira? Herkes pür dikkat baksın! 27 Mayıs altın fiyatları

Seçime son bir gün kalırken seçim öncesinde altın fiyatları merak ediliyor. Altın fiyatları bu hafta son dört ayın en büyük kaybını  yaşadı. Seçim öncesi altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın kaç lira? Herkes pür dikkat baksın! 27 Mayıs altın fiyatları.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

İslam Memiş seçim öncesi kendinizi soydurmayın diyerek isyan etti! Bunu yapan zarar etti! Altın almadan çabuk bakın!

Altının efendisi İslam Memiş, seçim öncesi altın alanları ''kendinizi soydurmayın'' diyerek isyan etti. Bunu yapan zarar etti. Altın almadan çabuk bakın.

seçim öncesi konut sektörü Haberi

seçim öncesi konut sektörü

Her seçim döneminde gayrimenkul alım ve satımında vatandaşlar frene basıyor. Yeni Şafak gazetesinden Mine Açar'ın haberine göre, rakamlar da bu dönemlerde gayrimenkul satışlarının önceki aylara göre nispeten azaldığını ortaya çıkarıyor. Seçim dönemlerinde inşaat sektörü temsilcileri de durağanlık yaşanacak bilinciyle hareket ediyor.

Fakat, bazı projelerde alımların durmadığı gözleniyor. Peki “Bu işin sırrı ne?, Bu firmalar neyi farklı yapıyor? Bu sorunun yanıtını Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik verdi. Vatandaşın güvendiği ve prim potansiyeline inandığı projede alımı ötelemediğini söyleyen Çelik, “Bizde de satışlarda bir durağanlık olmadı. Seçime sayılı günler kalmasına karşın hafta sonları satış ofislerine yeni gelen ziyaretçi sayısı 100-120 civarında. Bu sayı tekrar gelenlerle 2-3 katına çıkabiliyor. Nedeni tabi ki şirketin 45 yıllık geçmişinde her projesini teslim etmesi ve doğru...