27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe öğrenebilen öneri motoru dönemi!

Gayrimenkul sektöründe öğrenebilen öneri motoru dönemi!

Gerçek ve ekspertiz raporlu gayrimenkulleri alıcılarla bir araya getiren, Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom, geliştirdiği öneri motoruyla potansiyel alıcıların aradıkları alternatiflerine kolayca ulaşmalarını sağlayacak.



Şeffaf bir piyasada bilinçli alıcılar tarafından sağlanan rekabetçi tekliflerle bir gayrimenkulün piyasa değerini bulunabilmesi düşüncesi üzerine hayata geçirilen Tapucom, alıcıların daha hızlı ve daha doğru karar almasına imkan veren bilgi ve fiyat şeffaflığı sunuyor. 

Gayrimenkul sektöründe öğrenebilen öneri motoru dönemi!

Akademi ve iş dünyasının birlikteliğinden doğan proje

Tapucom olarak hedeflerinin Türkiye'deki gayrimenkul teknolojileri alanındaki gelişmelere hız kazandırmak olduğuna dikkat çeken Tapucom Ürün Yönetimi Direktörü Zafer Sever, “Özyeğin Üniversitesi'yle birlikte gerçekleştirdiğimiz projemizin algoritmalarının kodlanmasına devam etmekteyiz. Bu işbirliği akademi ve iş dünyasının birlikteliğinden doğduğu için ayrıca daha da büyük bir önem taşıyor. Projenin altyapısının geliştirilmesi aşamasında bizlere destek olan akademisyenlerin de dahil olduğu projemizin somut faydalar üreteceğini düşünüyoruz. Projemizle, veri analitiği konusunda kendisini geliştirmek isteyen insan kaynağına yeni bir alan sunarken, gerçek gayrimenkul alıcı ve satıcılarının kullanımına sunarak onların da hayatlarında fark yaratmayı amaçlıyoruz.” açıklamasında bulundu.  

Gayrimenkul sektöründe öğrenebilen öneri motoru dönemi!

‘Öğrenebilen öneri motoru’

Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle geliştirilme süreci devam eden gayrimenkul öneri motoruyla alıcıların daha isabetli gayrimenkul alternatiflerine erişmesi planlanıyor.

Öneri motoru, alıcıların satın almak istedikleri gayrimenkule ilişkin alıcılardan farklı özelliklerdeki bilgileri toplayarak piyasada satılık gayrimenkullerin içinden alıcı için en uygun olanlarını sunacak. Alıcı adaylarına sağlanan önerilere verdiği olumlu ve olumsuz geri bildirimlerden öğrenerek kendisini güncelleyen ‘öneri motoru’ alıcıların hayallerindeki gayrimenkule daha hızlı ulaşmasına imkan sunacak. Birinci fazı bitirilen projenin, 2022 tarihinde son kullanıcılar tarafından test edilmesi hedefleniyor.

Tapucom 1 milyar TL değerinde gayrimenkulü nakde çevirdi!

1 TL'den açık artırmayla satılan konutlar yoğun ilgi gördü! 


Geri Dön