02 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektörünün 3’te 1'i kadınlardan oluşuyor!

Gayrimenkul sektörünün 3’te 1'i kadınlardan oluşuyor!

Gayrimenkul sektöründe Kadın Liderler Platformu’nun araştırması açıklandı. ‘Maskülen Sektör’ün üçte biri kadınlardan meydana geliyor...



Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu araştırması, ERA Research & Consultancy ve XSights Araştırma & Danışmanlık tarafından toplam dört aşamalı bir araştırma serisi olarak tamamlandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkiye gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların profillerinin belirlenmesi ve sektörde çalışan kadınların kariyer gelişimlerinin, beklentilerinin anlaşılması, engeller ve motivasyon faktörlerinin tespit edilmesi amacıyla gerçekleştirilen araştırma, ULI Türkiye (Urban Land Institute) çatısı altında ve WLI (ULI’m uluslararası kadın liderler inisiyatifi) Türkiye kolu olarak kurulan, sektörün önemli STKTarım kadın başlığı altında bir araya getiren ve sektörün lider kadın çalışanlarından oluşan Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu adına ERA Research & Consultancy ve XSights Araştırma & Danışmanlık tarafından toplam dört aşamalı bir araştırma serisi olarak tamamlandı. Değerli sektör kuruluşlarının destek verdiği kapsamlı araştırmada, kantitatif araştırma yöntemlerinden önüne görüşmeler, workshop, derinlemesine görüşmeler ve grup tartışma teknikleri kullanıldı. Araştırma serisi 2018-2019’da gerçekleştirildi.

Sektörün 3’te 1'i kadınlardan oluşuyor

436 sektör çalışanı kadın ile online anket yöntemiyle gerçekleştirilen kapsamlı araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye’deki gayrimenkul sektöründe çalışanların yüzde 29’unu kadınlar oluşturuyor. Gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların yüzde 43 Tük dilimi inşaat, yatırımcı, geliştirici firmalarda görev alırken, mimar ve mühendis olarak çalışan kadın oranı yüzde on iki. Kapsamlı rapor aynı zamanda Türkiye Araştırmacılar Demeği tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen ve araştırma dünyasının Oscar’ı kabul edilen Baykuş Ödülleri’nde, ‘Eşitlikçi Baykuş’ kategorisinde Altın Ödüle de layık görüldü.

Yarınlar için daha umutluyuz

GKL Başkanı Neşecan Çekici, “Sektörümüzde kadın istihdamını, kadın yönetici sayısını ve etkinliğini artırmak en büyük motivasyonumuz. Birkaç yılda elde ettiğimiz güzel sonuçlar ve katılımcılardan aldığımız enerji, bizi kadınların sektördeki yarınları için çok daha güçlü bir biçimde umutlandırdı. Bize çok önemli bir rehber olan, gayrimenkul endüstrisine yönelik çok yönlü araştırmalarımız; toplumsal, kültürel, sosyolojik analizlerimiz devam edecek. Bu platformun yönü, her zaman ‘Gayrimenkulde Kadın Araştırmaları’nın sonuçlarına göre belirlenecek.” dedi.

Gayrimenkul sektöründe kadın istihdamı artırılacak!

 


Geri Dön