12 / 10 / 2024

Gayrimenkul sektörünün gözü İstanbul REstate 2011'de!

Gayrimenkul sektörünün gözü İstanbul REstate 2011'de!

Geleceğe kurulan köprü ana temasıyla ile 1718 Mayıs 2011 tarihlerinde Istanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilecek ISTANBUL REstate 2011 hakkında merak edilen başlıklar, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı




EMEA bölgesine odaklanarak gayrimenkul sektörünün tüm yönlerini kapsayan konuları ile alanında uzman kişilerden oluşan yerli ve yabancı konuşmacılarıyla gayrimenkul sektörüne ışık tutacak olan ISTANBUL REstate programı, GYODER Başkanı Işık Gökkaya ve Başkan Yardımcısı Özlem Gökçe tarafından açıklandı.

Türkiyenin Gayrimenkul Platformu GYODER dünyanın en büyük fuarcılık şirketi ile birlikte bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri ISTANBUL REstatede Avrupa, Orta Doğu, Rusya ve BDT ülkeleri, Kuzey Afrika, Akdeniz Bölgesi ve Türkiyeden çok sayıda sektör profesyonelini bir araya getirerek gayrimenkul dünyasının gelişmelerine ışık tutuyor.  Ayrıca yurtiçinden ve yurtdışından firmaların katılımıyla gerçekleşecek fuarla da sektör profesyonellerini bir araya getiriyor.

Gayrimenkul Zirvesinde gerçekleşecek dört oturum ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı kapsamında gerçekleşecek on beş oturum kapsamında, yirmi beşi yabancı olmak üzere yüzü aşkın konuşmacı görüşlerini bildirecek.

Dünyaca ünlü isimler 11. Gayrimenkul Zirvesinde

Gayrimenkul Zirvesi, bu yıl dünya ekonomisine ve gayrimenkul sektörüne dair birbirinden çarpıcı konulara ev sahipliği yapıyor. Toplam dört oturumdan oluşacak bu yılki Zirvede; dünya ekonomisinin gayrimenkul sektörüne
olan yansımaları, gayrimenkul sektöründeki yeni trendler, küresel kriz sonrası öne çıkan ülkeler ve gayrimenkul sektörünün sosyolojik bir bakış, iş dünyasının küresel aktörleri, bürokratları ve akademisyenleri tarafından ele alınacak.

11. Gayrimenkul Zirvesinin ilk oturumu olan Ekonomi Platformu; global ekonomi ve politika uzmanı ve Kazakistan Başkanı Nazarbayevin Baş Danışmanı, 20002008 yılları arasında Avusturya Başbakanı olan Dr. Alfred Gusenbaueri ağırlıyor. Oturumda, ekonomik krizin ardından Türkiyede ve dünyada yaşanan gelişmeler ile bunların ülkeye ve gayrimenkul sektörüne olan yansımaları konuşulacak. Dünya ekonomisindeki eksen kaymasından Türkiyenin alacağı pay ne olacak sorusunun cevabının da aranacağı bu oturumda, dünyadaki bu değişimlerin Türkiyeye nasıl yansıyacağı, Ortadoğuda yaşanan gelişmelerin dünya ekonomisi üzerindeki etkileri ve küresel ekonomideki büyüme beklentileri ele alınacak.

"Gayrimenkul Sektöründe ve Şehirleşmede Yeni Trendlerin tartışılacağı ikinci oturumun konuşmacılarından bazıları ise; Dünyanın en önemli üniversitelerinden MIT Üniversitesi Thomas G. Eastman Kürsüsünün sahibi ve MIT Gayrimenkul Merkezi Başkanı Dr. Brian Anthony Ciochetti ile dünyanın önde gelen yatırım bankalarından JP Morganın Başkan Yardımcısı Jemma Green. Kamuoyunda çevre duyarlılığı ile tanınan ve halen çeşitli üniversitelerde ekoloji ve çevre üzerine dersler veren, uzman ekolog ve ünlü oyuncu Ediz Hun da bu oturumun konuk konuşmacısı olarak zirvede yerini alacak. Oturumda, başarıya ulaşan yenilikçi reçetelerin neler olduğu, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik, kentin hangi yaşam alanlarının daha öncelikli ele alınacağı, şehir ekolojisinin ve bununla ilişkili yeşil mimarlık hareketinin gayrimenkulyatırımcısı tarafından nasıl değerlendirildiği sorgulanacak.

Küresel Kriz Sonrası Yıldızı Parlayan Ülkeler in değerlendirileceği üçüncü oturumda; yaklaşık 20 yıldır Çinde yaşayan ve Çinde yılın adamı seçilen Garanti Bankası Şangay Baş Temsilcisi Noyan Rona, Immofinanz AG yönetim kurulu üyesi Dr. Manfred Wiltschnigg ve pek çok sivil toplum kuruluşu ve iş örgütünün yönetiminde bulunan Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve DEİK Türk Hindistan İş Konseyi Başkanı Cefi Kamhi konuşmacılar arasında yerlerini alıyor. Küresel kriz sonrası gelişen ülkelerin hem ekonomileri hem de gayrimenkul sektörleri öne çıkarken, bu çerçevede Türkiye Gayrimenkul Sektörü de gelişen ülkeler içinde hem önemli bir potansiyel oluşturmakta hem de bu ülkeler arasındaki artan rekabetle karşılaşmaktadır. Bu oturumda; gelişen ülkelerin sunduğu iş ve yatırım potansiyelleri ile bu ülkelerdeki ticari gayrimenkul talebini tetikleyen faktörlerin neler olduğu incelenecektir. Yıldızı parlayan bu ülkelerde yaşanan başarı hikayeleri, bu hikayelerin kahramanları tarafından aktarılacaktır. Oturumda ayrıca; sektörümüze referans veriler üretmek amacıyla hazırlattığımız Gelişen Ülkelerin Gayrimenkul Sektörleri: Türkiyenin Konumu ve Öngörüler 2015 Raporu Dr. Can Fuat Gürlesel tarafından açıklanacaktır. Bu rapor; Asya-Pasifik, Ortadoğu, Latin Amerika ve Orta-Doğu Avrupada yer alan gelişen ülke gayrimenkul sektörlerini genel olarak, Çin, Hindistan, Rusya, Katar, Endonezya ve Brezilya gayrimenkul piyasalarını ise özel olarak incelemekte, Türkiye gayrimenkul sektörü ile karşılaştırmalar yapmakta ve 2015 yılına kadar öngörülerde bulunarak Türkiyenin potansiyelini ve rekabet gücünü ortaya koymaktadır.

Gayrimenkul Sektörüne Sosyolojik Yaklaşım

Gayrimenkul Sektörüne Sosyolojik Bakış konusu, bu Zirve kapsamında GYODER tarafından ilk defa ele alınacak. Zirvenin kapanış oturumunda; İstanbulun kentsel gelişimi hakkında yazdığı makaleler ile tanınan ve Galatasaray Üniversitesinde Sosyoloji bölümü öğretim üyesi olan Jean François Perouse ile Türkiyede çok sayıda piyasa ve kamuoyu araştırmalarının önderliğini yapan PİAR Araştırma Şirketinin kurucusu Bülent Tanla gibi sektörün önde gelen isimleri yer alacak. Bu son oturumda,  konut edinmede ve proje üretiminde arz-talep dengesinin nasıl değiştiği, bu dengenin nereye doğru gittiği, orta sınıfın genişlemesinin arz-talep dengesine nasıl yansıyacağı tartışılacak. Ayrıca Değişen yaşam biçimiyle beraber metropollerdeki ve Anadoludaki yeni trendler nelerdir, Konut sektörünü ve AVMleri gelecekte neler bekliyor ve Konut kredilerinde tüketici eğilimleri neler sorularının cevapları aranacak.

Yeni işbirlikleri için ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı

1718 Mayıs tarihlerinde, iki gün sürecek ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı kapsamında gerçekleşecek panellerde sektörün tüm alt segmentlerini ilgilendiren konu başlıkları, 40a yakın yerli ve yabancı konuşmacı tarafından tartışılacaktır. Panellerden biri olan ve PFK hotelexperts işbirliği ile düzenlenen Otel & Turizm oturumunda; Türkiyedeki Yeni Proje Yatırımları, Kriz Sonrası Gayrimenkul Piyasaları, Krizin Gayrimenkul Değerleri Üzerindeki Etkileri ile Türkiye ve EMEA bölgelerine ait turizm yatırımlarının detayları incelenecektir.

Toplam 18 milyar dolarlık proje fuar stantlarında

GYODER Başkanı Işık Gökkaya yapmış olduğu açıklamada Türkiyenin ilk uluslararası katılımlı bölgesel Gayrimenkul Fuarı ile Gayrimenkul Zirvesini aynı çatı altında birleştiren ISTANBUL REstate, ilk yılından itibaren sadece Türkiyeyi içine alan değil, EMEA bölgesindeki bütün pazarları da kapsayan önemli bir gayrimenkul etkinliği olmuştur. Dünyanın en büyük fuarcılık şirketi Reed Exhibitionsla güç birliği yaparak düzenlediğimiz ISTANBUL REstate Gayirmenkul Fuarı üçüncü kez gerçekleştirilecektir. Bu sayede gayrimenkul sektörünün gerek ülkemizdeki gerekse dünyadaki önemli temsilcileri bir kez daha sektörü değerlendirmek, fikir alışverişinde bulunmak, en önemlisi de yeni işbirliği ve yatırım fırsatları yakalamak üzere bir araya gelecektir. Her biri alanında uzman 100e yakın konuşmacımız ise birbirinden çarpıcı konuları yeni bakış açılarıyla değerlendirecektir. dedi. Bu yılki katılımın geçen yıldan daha yoğun olacağını beklediklerine dikkat çeken Işık Gökkaya sözlerine şöyle devam etti: Bu yıl da Avrupa, Orta Doğu, Rusya ve BDT ülkeleri, Kuzey Afrika, Akdeniz Bölgesi ve Türkiyeden çok sayıda uzman, dünyada sektörün kanaat önderleri arasında yer alan temsilciler ve sektör takipçileri 11. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarında bir araya gelecektir. Bu yıl Fuara katılan firmaların standında 18 milyar doları aşkın proje temsil edilecektir.

GYODER hakkında

2 Ağustos 1999da Türkiyedeki gayrimenkul yatırım ortaklıklarının mevcut ve kurulmakta olan temsilcileri tarafından kurulan GYODER Türkiyede yeni ve gelecek vadeden, ekonomiye dinamik bir yön vermede lokomotif olacak gayrimenkul sektörünün tanıtım ve temsilini sağlamak, gelişimini teşvik etmek, sektöre kalite, kontrol ve eğitim konularında standartlar getirmek ve korumak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. İlk kez 2000 yılında düzenlediği, sektörde ilk ve tek olan, Gayrimenkul Zirveleri gayrimenkul sektöründeki aktörlerden oluşan değerli katılımcıları ve gündem yaratan içerikleri ile Türkiyede gayrimenkul sektörünün tüm yönleriyle tartışıldığı geleneksel platformlar haline gelmiştir. Düzenlediği konferanslar, paneller, sempozyumlar ve eğitim seminerleri ile gayrimenkul sektöründeki kişi ve kuruluşlarca yakından takip edilen GYODER bugün 300e yaklaşan üye sayısıyla sektörde bir sinerji oluşturmaktadır. GYODER kuruluşundan bu yana aralarında gayrimenkul hukuku, gayrimenkule dayalı enstrümanlar, gayrimenkul finansmanı ve ipotekli konut kredileri, kamu yönetimi yasa tasarısı, gayrimenkul endeksleri, gayrimenkulde gelişen pazarlar, imar mevzuatı, kadastro mevzuat uygulaması, tapu işlemleri uygulamaları, değerleme hizmetleri, proje yönetimi, kat mülkiyeti konularında, ulusal ve uluslararası tartışma ve eğitim platformları yaratmakta, MIPIM, Barcelona Meeting Point, REAL VIENNA, ULI, EPRA ve Nareit gibi gayrimenkulün uluslararası markaları arasında ülkemizin ismini başarıyla temsil etmektedir. GYODER ilk kez 2000 yılında düzenlediği sektörde ilk ve tek olan Gayrimenkul Zirvelerini, 2009 yılı itibariyle ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı ile birleştirerek, Türkiyenin ilk uluslararası katılımlı bölgesel gayrimenkul fuarını sektöre kazandırmıştır. Ayrıca gelişen kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak ve bu kentlerin sesini ulusal ve uluslararası alanlarda duyurmak, gelişmeye açık, vizyon sahibi ve önemli potansiyel barındıran kentlere yatırım yapılmasına ön ayak olmak amacıyla Gelişen Kentler Zirvesi düzenleme kararı almıştır. Gelişen Kentler Zirvesinin ilkini 7-8 Ocak
2010 tarihlerinde Bursada, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile, ikincisini ise 1-3 Kasım 2010 tarihlerinde Konyada Konya Büyükşehir Belediye ile birlikte düzenlemiştir.

Reed Exhibitions hakkında

Dünyanın en büyük fuarcılık firması olan Reed Exhibitions 47 sektörde, 38 ülkede, yılda 500ün üzerinde fuar düzenlemektedir. Son yıllarda özellikle Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Güney Amerikada yatırımlar gerçekleştiren Reed Exhibitions portföyüne sürekli yeni fuarlar katmaktadır. Gayrimenkul sektöründe Real Vienna, MIPIM, MAPIC, SIMA gibi yakından bilinen fuarların da organizatörü olan Reed Exhibitions 39 ofisinde 2600 çalışanı ile hizmet vermektedir. ABD, Almanya, Arjantin, Avustralya, Avusturya, BAE, Brezilya, Çin, Fransa, Hong Kong, Hindistan, Hollanda, İtalya, İngiltere, İspanya, Japonya, Kanada, Malezya, Rusya, Singapur ve Taylandda ofisleri olan Reed Exhibitions, düzenlediği fuarları konferans, workshop, kongreler gibi yan etkinliklerle de desteklemektedir. Reed Exhibitionsın fuar düzenlediği ülkeler ise şöyledir: ABD, Almanya, Arjantin, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Belarus, Belçika, Brezilya, Cezayir, Çin, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Güney Kore, Hong Kong, Hollanda, Hindistan, İtalya, İspanya, İsveç, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Makau Malezya, Meksika, Monako, Portekiz, Rusya, Singapur, Slovakya, Tayland, Ukrayna, Vietnam. Firma hakkında daha detaylı bilgiye www.reedexpo.com adresinden ulaşılabilir.


Geri Dön