27 / 04 / 2024

Gayrimenkul uzmanından çarpıcı açıklama: Her aralık ayında sıfır konutlar toplanıyor!

Gayrimenkul uzmanından çarpıcı açıklama: Her aralık ayında sıfır konutlar toplanıyor!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu TÜİK tarafından açıklanan 2023 konut satışlarını değerlendirerek her yılın aralık ayına dikkat çekerek kritik açıklamalarda bulundu.



TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre 2023 yılında 1 milyon 225 bin 926 konut satışı yapıldı. Konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 düşerken, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu her yıl sonu müteahhite koşan bir alıcı kitlesinin olduğunu belirtti. Aralık ayına dikkat çeken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, ''Aralık aylarında, piyasada sıfır konutları toplama festivali yapılıyor.'' diyerek konut satışlarını değerlendirdi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar... 

Celal Erdoğdu @CelalErdogdu

Her yıl sonu müteahite koşan bir alıcı kitlesi var!
Aralık aylarında, piyasada sıfır konutları toplama festivali yapılıyor. 2020'te %31 civarı sıfır konut satılırken, aralıkta %37'ye sıçradı
.

Mehmet Berksan @mehmetbrksn: Makul bir açıklaması var mı?


Celal Erdoğdu @CelalErdogdu: Vergi amaçlı olması yüksek ihtimal görünüyor, 
@ErsunErsunb
 
@AbdullahTolu1  üstadlardan bir yorum alabiliriz belki.

Yener Şenses@yenersenses Şu anda mantıklı , çoğu yerde satış rakamları , yeni maliyetlerin altında …. Alan kazançlı çıkacak.

Ramazan Pekin @RamazanPekin: hep vergi indirimi için aralıkta alım yapıldığını düşündüm ama malum vergi dairesine doğru fiyatlar yansıtılmıyor, yeni yıla geçilince fiyatların güncelleneceğini düşünerek yatırımcı-bireysel alım yapıyor olabilir.

İpotekli konut satışları yüzde 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü!

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Yabancıya konut satışı pandemiden sonra katlandı, 2023'te sert düştü! İşte nedenleri..

 


Geri Dön