29 / 04 / 2024

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 'Değişim Başlıyor' ana temasına sahip olan Yeni Ekonomi Programı' kapsamında açıklanan Taşınmaz Değerleme Sistemi ile gayrimenkul vergilendirme sisteminin yenilenmesi amaçlanıyor. 



Gelir İdaresi Başkanlığı'nın faaliyet raporu kapsamında Türkiye'de en fazla vergi kaçağının yaşandığı sektörlerden biri olan gayrimenkul sektörüyle ilgili hükümet beklenen adımları attı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan 'Değişim Başlıyor' ana temasına sahip olan Yeni Ekonomi Programı' kapsamında Taşınmaz Değerleme Sistemi kurulacak. 

Gayrimenkul envanteri tamamlanacak

Taşınmaz Değerleme Sistemi'ne göre;  gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan yenilenecek. Plan kapsamında gayrimenkul envanteri tamamlanacak, gayrimenkul vergilendirme sistemi tapu harçları ve emlak vergilerinin gerçek değerleri üzerinden alınması sağlayacak.

İlçe ilçe analiz edilecek

Taşınmaz Değerleme Sistemi'nin detayları belli oldu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ülke geneli için il il, ilçe ilçe değer analizi yapacak. Değerler periyodik olarak takip edilerek artış ve düşüşler yansıtılacak. Deprem ya da terör gibi nedenlerle ortaya çıkan değer değişimleri takip edilecek, kamu yatırımları ve düzenlemeleri sonucu ortaya çıkan değer artışları da sisteme eklenecek.

Taşınmaz Değerleme Sistemi geliyor!

İkinci konutta vergi artacak!


Geri Dön