05 / 07 / 2024

Gayrimenkul vergisinde yeni düzenlemeler son aşamada! 

Gayrimenkul vergisinde yeni düzenlemeler son aşamada! 

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkul vergisinde yeni düzenlemelere değindi. İşte o paylaşım...



Hazine ve Maliye Bakanlığı konutlara ilişkin yeni vergi düzenlemesi üzerinde çalışmalarını sürdürürken, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu da gayrimenkul vergisinde yeni düzenlemeler ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu resmi X hesabı https://x.com/senolbabuscu üzerinden yaptığı paylaşımda Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kazançlarının vergiden istisna olması kaldırılacağını ya da sadece konut ile sınırlandırılmasının düşünüldüğünü belirtti.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu "Bu durumda konut dışındaki diğer gayrimenkullerden elde edilen kazançlar vergilendirilecek." ifadelerini kullandı.


Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun paylaşımı şu şekilde:

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kazançlarının vergiden istisna olması kaldırılıyor. 
Veya sadece konut ile sınırlandırılması düşünülüyor. Bu durumda konut dışındaki diğer gayrimenkullerden elde edilen kazançlar vergilendirilecek.
 

Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun paylaşımına şu yorumlar geldi:

Migros'ta bayram indirimleri, fiyatlar yarı yarıya düştü! 

'Kalıcı konutların yapımı en az 1 yıl sürer' diyen Saadet Partili Necmettin Çalışkan'dan kira yardımı tepkisi!

Bakanlık Kanal İstanbul güzergahındaki iki arsayı yüzde 20 indirimle satışa çıkardı!


Geri Dön