28 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımcılarının gözü Trakya’da!

Gayrimenkul yatırımcılarının gözü Trakya’da!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin radarına giren bölgeler arasında yer alan Trakya’da arsa satışlarına yoğun ilgi gösteriliyor...



Mega kent İstanbul’un her geçen gün büyümesi, İstanbul'da arazi ve konut sorununa yol açarken kira fiyatlarını da oldukça yükseltti. Söz konusu bu durum konut stok ve niteliği, olası İstanbul depremi gibi konuları gündeme getirirken, özellikle yatırımcılar da yönlerini Trakya’ya çevirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan bölge, ticari ve arazi gayrimenkul anlamında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımcının yüzünü güldürmeyi sürdürecek.

Gayrimenkul yatırımcılarının gözü Trakya’da!

Verilen detaylara göre, Trakya’da arsa satışlarına olan yoğun ilginin popülaritesini hiçbir dönem yitirmemesi, bu alandaki yatırımların kârlılık oranını yükseltirken, sektöre ilginin de artmasına sebep oldu. Son dönemlerde mega kent İstanbul dışında gelişim potansiyeli gösteren Marmara Bölgesi'ndeki diğer şehirlerde yer alan arsalara talep artarken, Kocaeli’nin de dolmasıyla beraber gözler şimdi de Trakya’ya çevrildi. Yunanistan ve Bulgaristan gibi Avrupa Birliği üyesi iki ülkeye karayolu ve demiryoluyla açılan bölge son senelerde yatırımcıların da gözdesi oldu.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, geçmişten günümüze yatırımcısına hep kazandıran Trakya, jeopolitik konumunun dışında üç denize eşit mesafede olması, doğal güzelliklere ve verimli topraklara sahip olması, gelişmiş karayolu ağının bulunması gibi özellikleriyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi sürdürecek. Ticari Gayrimenkul Broker ve aynı zamanda Trakya Bölge Uzmanı olan Abdullah Gürman, Trakya bölgesinin ticari fabrika depo ve arazi yatırımcılarına son iki senede 1’e 10 kazandırdığını söyledi.


Geri Dön