05 / 05 / 2024

Gayrimenkul yatırımı arsaya kaydı! İşte arsa fiyatlarının en çok arttığı iller

Gayrimenkul yatırımı arsaya kaydı! İşte arsa fiyatlarının en çok arttığı iller

Emlakjet sitesinin verilerine göre Ağustos ayında en çok arsa arandı. Eylül ayında da arsa aramaları zirveye çıkarken kullanıcıların yüzde 55'i karlı olduğunu düşündükleri için yüzde 29'u konut pahalı olduğu için arsayı tercih ediyor.



Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre konut satışları Ağustos ayında yüzde 12,7 oranında düştü. Emlakjet verilerine göre konut fiyatları Ağustos ayında aylık yüzde 4, kiralar ise yüzde 8 oranında artış gösterdi. Konut fiyatlarının en fazla arttığı il İstanbul olurıken, kiralık artışında ise İzmir birinci oldu. Emlakjet verilerine göre ağustos ayında konut fiyatlarında yıllık artış ise yüzde 204 oldu. Kiralardaki yıllık artış ise yüzde 250 olarak kaydedildi. Verilere göre İstanbul'da konut fiyatları yıllık olarak yüzde 230 seviyesinde artış gösterdi.

Kira artışında  Ankara  ilk sırada

Konut fiyat artışında Ağustos ayında Bursa ve İzmir yüzde 6 artış ile ilk sırada yer alırken, kira artışında Ankara yüzde 10’luk artışla ilk sırada yer aldı. İzmir'de ise ağustos ayında, kiralardaki yüzde 23 düşüş kaydedildi. Kiralık konut aramalarında Ağustos ayında en çok aranan Ankara Keçiören olurken, ikinci ve üçüncü sırada ise Gaziantep Şahinbey ve Bursa Osmangazi yer aldı. Arsa arayan kullanıcılara yöneltilen sorularla yapılan araştırmaya göre, arsa arayanların yüzde 43'ü “konut inşası” sebebiyle arama yapıyor. Yatırım seçeneği yüzde 32 ile ikinci sırada yer alıyor. Kullanıcıların yüzde 55'i yüksek getiri nedeniyle arsayı tercih ettiğini belirtirken, yüzde 29 ile kinci sırada konut yatırımının çok pahalı olması nedeni gösteriliyor. Ankete katılanların yüzde 86'sı arsa yatırımını kendisi için yaptığını belirtiyor.

Arsa Eylül ayında da zirvede

Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, 2021’in ikinci yarısı ve 2022 yılı boyunca arsa yatırım trendi artarak devam ettiğini söyledi. Eylül ayında da arsa aramalarının zirveye çıktığını ifade eden İdikat, bu aramalara özel olarak Arsa Sihirbazı hizmetini sunduklarını söyledi. Sonuçları değerlendiren Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur yaptırdıkları araştırmaya göre katılımcıların yüzde 92’sinin arsayı en karlı gayrimenkul yatırımı olarak gördüklerini söyledi.

 

Son dakika açıklaması! Vatandaşa satılacak arsa sayısı 100 binden 1 milyona çakacak

TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır? TOKİ arsa başvuru ne zaman 2022?

Milli Emlak'tan 31 bin 500 TL'ye imarlı arsa fırsatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön