04 / 10 / 2024

emlakjet

emlakjet

Emlakjet sitesinin verilerine göre Ağustos ayında en çok arsa arandı. Eylül ayında da arsa aramaları zirveye çıkarken kullanıcıların yüzde 55'i karlı olduğunu düşündükleri için yüzde 29'u konut pahalı olduğu için arsayı tercih ediyor.

Emlakjet'in iletişimi Marjinal Porter Novelli'ye emanet!

iLab Holding’in Mayıs 2014’te satın aldığı Emlakjet, bundan böyle iletişim çalışmalarını Marjinal Porter Novelli ile yürütecek.

Emlakjet.com, 2014’te çalışan sayısını iki kat artıracak!

Türkiye’nin lider gayrimenkul arama motorlarından biri olan emlakjet.com, 2014 sonuna kadar çalışan sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor. Hızlı büyümesini sürdüren emlakjet.com, bu doğrultuda ekibini de genişletiyor...

Markalı konut projelerinin satışında yeni sistem! Emlakçılar projelere daha kolay erişecek

Markalı konut projelerinde satış yetkisi almak, emlak ofisleri için genellikle karmaşık ve zaman alıcı bir süreç olabilir. Emlakjet Link, bu süreci kolaylaştırarak, emlak ofislerinin markalı projelere dijital ortamda kolayca erişim sağlamasını sağlayacak.

İstanbul'da kira bedelleri neden satılık fiyatlara göre daha çok arttı?

Emlakjet tarafından açıklanan rakamlara göre;  İstanbul'da kiralık konut fiyatları yüzde 9 artış gösterirken, satılık konut fiyatları yüzde 3 arttı. Analist Tardu Barlas, rakamları değerlendirdi. İşte Barlas'ın o paylaşımı...

İstanbul'da kiralık konut fiyatları yüzde 9 arttı!

Emlakjet tarafından hazırlanan piyasa raporuna göre yüzde 25’lik kira zammı sınırının kalkmasıyla mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatları yüzde 9 artış gösterdi.

Konutta talep deprem riski daha az olan bölgelere kayıyor!

Emlakjet Üst Yöneticisi (CEO) Tolga İdikat yaptığı açıklamada deprem riski yüksek bölgelerde konuta olan talebin azaldığını, düşük riskli bölgelerde ise talebin belirgin şekilde arttığını söyledi.

Emlakjet Sakarya'da 270 bin TL'lik arsa hediye edecek!

350 binden fazla satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan geniş veri tabanıyla Emlakjet, mobil uygulama kullanıcılarına Sakarya'da değeri 270 bin TL olan yatırımlık bir tarlayı çekilişle hediye ediyor.

Ev alırken önce fiyatı, sonra deprem direncine sorgulanıyor

Uzmanlar Türkiye’deki deprem gerçeğine dikkat çekerken, araştırmalara göre her dört kişiden biri binalarda deprem güvenliğine öncelik veriyor. Emlakjet tarafından hazırlanan raporda ikinci el konutlarda en önemli satın alma kriteri olarak yüzde 56 ile fiyat, yüzde 25’le depreme karşı dayanıklılık ön

Kira bedelleri İstanbul'da yüzde 19, Ankara'da yüzde 8 arttı! Kiralık konutta yükseliş hız kesmedi!

Gayrimenkul platformu Emlakjet’in verilerine göre temmuzda kiralık konut piyasasında İstanbul'da yüzde 19, Ankara'da yüzde 8 olacak şekilde belirgin yükselişler kaydedildi. Peki ikinci el ve sıfır konutlarda öncelikler ne oldu?

Arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? İşte arsa yatımında öne çıkan trendler

Emlakjet, 2024 yılı Haziran ayı emlak verilerini bir raporuna göre  2023 yılında başlayan arsa talebi, gayrimenkul alımında yaşanan zorluklar ve ekonomik koşullar nedeniyle hızla artmaya devam ediyor. Peki arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? 

Vatandaş bu ay en çok satılık ev aradı! Kiralar geçen aya göre yüzde 10 arttı! 

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda 2024 yılı Nisan ayı emlak verilerini yayınladı. Buna göre nisan ayında vatandaşlar en çok satılık ev ararken, kiralık ev fiyatları yüzde 10 arttı.

Kentsel dönüşümde taşlar yerine oturmadı! Vatandaş bu dört soruna cevap bekliyor!

Emlakjet kentsel dönüşüm ile İlgili anket sonuçlarını yayınladı, sonuçlarda dikkat çekici detaylar ortaya çıktı. Kentsel dönüşümde taşlar yerine oturmadı, bu dört soruna cevap bekleniyor...

Martta ev arayanların yüzde 43'ü kiralık, yüzde 57'si satılık ilanlara baktı!

Emlakjet, 2024 yılı Mart ayı emlak verilerini yayınladı. Buna göre Türkiye genelinde Mart ayında konut arayanların yüzde 45’i kiralık yüzde 55’i satılık konut aradı

Kadınların gayrimenkule ilgisi giderek artıyor!

Emlakjet tarafından açıklanan resmi verilere göre kadınların erkeklere oranla daha fazla konut arama yaptığı ortaya çıktı. İşte tek tek açıklanan o veriler...

Ocak'ta ev arayanların yüzde 43'ü kiralık, yüzde 57'si satılık ilanlara baktı!

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan verilere göre 2024 yılı Ocak ayı emlak verilerini yayınladı. Buna göre Türkiye genelinde Ocak ayında konut arayanların yüzde 43’ü kiralık yüzde 57’si satılık konut aradı.

emlakjet Haberi

emlakjet

Online gayrimenkul sitesi Emlakjet, Ağustos ayı emlak verilerini açıkladı. 400 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında gerçekleşen hareketleri kapsayan araştırmaya göre; en karlı yatırım aracı olarak arsa öne çıktı. Arsa fiyatlarında yıllık artışta İstanbul ve Şanlıurfa başı çekti. Arsa arayanların yarısı kendi konutlarını inşa etmek isterken üçtü biri ise yatırım amaçlı olarak arsa aratıyor. Arsa arayanları harekete geçiren temel sebep yüzde 55'lik yüksek getiri olarak gösterilirken arama yapanların yüzde 29'u ise konut yatırımının yüksek olması nedeniyle arsayı tercih ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre konut satışları Ağustos ayında yüzde 12,7 oranında düştü. Emlakjet verilerine göre konut fiyatları Ağustos ayında aylık yüzde 4, kiralar ise yüzde 8 oranında artış gösterdi. Konut fiyatlarının en fazla arttığı il İstanbul...