03 / 05 / 2024

Gayrimenkulde cazip projeler devrede!

Gayrimenkulde cazip projeler devrede!

Uğur Dumankaya, Türkiye'nin 2023 hedeflerinde 500 milyar dolar toplam ihracat hacmi hedeflendiği göz önünde bulundurulduğunda, bu hedefe ulaşılabilmesi için yurtiçinde faaliyet gösteren inşaat firmalarının yurtdışına açılımlarını sağlamak gerektiğini dile




Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Türkiye'nin 2023 hedeflerinde 500 milyar dolar toplam ihracat hacmi hedeflendiği göz önünde bulundurulduğunda, bu hedefe ulaşılabilmesi için yurtiçinde faaliyet gösteren inşaat firmalarının yurtdışına açılımlarını sağlamak gerektiğini, bunun iş hedeflerinin öncelikleri arasında yer almasının önemli olduğunu söyledi. Bu noktada özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da Türk müteahhitlerinin faaliyetlerini artırıcı her türlü etkenin devreye sokularak desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Dumankaya. "Ülkemizin inşaat sektöründeki potansiyeli çok yüksek. Sektörün son 15 yılda gösterdiği başarının bundan sonraki 10 yıllara da ışık tutucu bir vizyon oluşturmasını son derece önemsiyoruz. Genç nüfusumuz ve yükselen gelir seviyemiz sayesinde, inşaat sektöründe, katma değeri yüksek, bilişim teknolojisi temelli, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir projelerin önümüzdeki senelerde de artarak süreceğini öngörüyoruz" diye konuştu. 


CAZİP PROJELER DEVREDE 

Dumankaya  2023 hedeflerinin gerçekleştirmesi doğrultusunda öncelikleri şöyle sıraladı: "Kurumsallaşma, vizyon sahibi kentsel dönüşüm çalışmaları, sektörel işbirliklerinin geliştirilmesi, sektör itibarının geliştirilmesi, yeni finansman modellerinin hayata geçirilmesi, mevzuat değişiklikleri, bilişim teknolojisi temelli çözümler sunulması ve sürdürülebilir çalışma anlayışını hayata geçirmek." Yabancıya satışların gayrimenkul üreticilerini ihracatçı konumuna getirdiğini dile getiren Dumaııkaya, "Özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarında bölge içi gelişmişlik dengesini sağlayacak şekilde yabancı yatırımcıları da ülkemize getirecek projeleri hayata geçirmeliyiz" dedi. 


Sabah Emlak 



Geri Dön