29 / 04 / 2024

Gayrimenkulde kadınlar önde!

Gayrimenkulde kadınlar önde!

Kadınların günlük kazanç alanında erkekleri küçük bir farkla da olsa geride bıraktığı sektörler çok az. Bunlardan biri de gayrimenkul sektörü...



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Türkiye'deki iş yerlerine ait elde ettiği verileri paylaştı. Açıklanan verilere göre, Türkiye’deki iş yerlerinin yüzde 65’inde 1-3 kişi çalışıyor. Çalışanların günlük kazançta erkekleri geçtiği çok az sektörden biride emlakçılık oldu.

SSK’lı iş yerleri kapsamında Türkiye’de toplam 1 milyon 854 bin iş yeri yer alıyor. Bu iş yerlerinin 700 bininde sadece 1 kişi çalışıyor. 2 veya 3 kişinin çalıştığı iş yerlerinin sayısı ise 515 bin.

SSK’lı işlerde sektörler bazında günlük kazançlarda ise en düşük ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalışılan işlerde kazanılıyor.

Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde de kadın ve erkekler arasında gelir farkı dikkat çekiyor. Bu alanda çalışan erkeklerin günlük kazancı 339 TL olurken, kadınlarınki 263 TL'de kalıyor.

Kadınların günlük kazanç alanında erkekleri küçük bir farkla da olsa geride bıraktığı sektörler ise çok az. Bunlardan biri de gayrimenkul faaliyetleri. Gayrimenkul faaliyetlerinde kadınlar günlük 110 TL kazanırken, erkekler 109 TL kazanıyor. Bu alanda gayrimenkul danışmanları arasında en başarılı isim olan Evrim Kırmızıtaş Başaran'ın hem dünya hem Türkiye şampiyonlukları bulunuyor.

Evrim Kırmızıtaş Başaran, geçtiğimiz aylarda Remax Türkiye'nin düzenlediği ödül gecesinde toplam 5 ödül birden almıştı. Bu ödüller arasında en çok dikkat çekeni ve gayrimenkul sektöründe ilk kez bir Türk'e verilen 'Lifetime Achievement' yani 'Yaşam Boyu Başarı' uluslararası ödülüydü. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Remax Dünya Rekortmeni Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Ödüllerden en değerlisi Amerika'dan gelen en az 7 yıl çalışmış olma ve toplamda 3 milyon dolar ve üzeri hizmet bedeli kazanma koşulu olan ‘Lifetime Achievement' yani 'Yaşam Boyu Başarı' uluslararası ödülümü sahnede büyük bir çoşkuyla almak oldu" diye konuştu.

İlk ve tek kadın

Remax Türkiye tarihinde bu ödülü alan ilk ve tek kadın olduğunu da belirten Başaran, "Remax Türkiye tarihine bir kadın olarak destan yazarak adımı altın harflerle kazımış oldum" dedi.
 


Geri Dön