30 / 04 / 2024

Gayrimenkulde kilit faktör fiyat politikası!

Gayrimenkulde kilit faktör fiyat politikası!

Emlak ofislerine “Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturma“ eğitimi Endeksa.com sponsorluğunda gerçekleşti. Eğitimde gayrimenkulde kilit faktörün fiyat politikası olduğu vurgulandı..



İstanbul ve Ankara‘da Endeksa.com sponsorluğunda emlak ofislerine özel düzenlenen “Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturmanın Sırrı“ eğitim programı tamamlandı. 

Eğitim, sektörün önde gelen satış ve pazarlama uzmanı Kürşat Tuncel tarafından verildi. Eğitimde, kilit faktörün fiyat politikası olduğu vurgulandı.  

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com sponsorluğunda İstanbul ve Ankara‘da emlak ofislerine özel gerçekleştirilen “Alıcı ve Satıcıyı Tek Fiyatta Buluşturmanın Sırrı“ konulu eğitim programı yoğun ilgi gördü.

Konut fiyatları alanı da satanı da mutlu etmeli

Alıcı ve satıcıyı mutlu edecek piyasa fiyatını belirlemenin satışı kapatmanın anahtarı olduğunu ifade eden Kürşat Tuncel, aşırı fiyatlanmış gayrimenkulün piyasada uzun süre bekleyeceğini ve cazibesini yitireceğini dile getirdi.

Tuncel, bir gayrimenkul piyasada 4-6  haftadan fazla kaldığında alıcı adayları açısından ilginin düşmeye başlayacağını söyledi. Tuncel, doğru fiyatın normal piyasa koşulları altında, makul bir sürede, herhangi bir baskı altında olmadan satıcının gayrimenkulü satmaya, alıcının da almaya razı olduğu fiyat olduğunu belirtti.

 

Gayrimenkulde kilit faktör fiyat politikası!

Gayrimenkulün fiyatını etki eden faktörler hakkında da bilgi veren Tuncel, bu faktörlerin çevredeki arz ve talep dengesi, kredi faiz oranları, ekonomik aktivitedeki büyüme, nüfus artışı ve göç, gayrimenkulün konum avantajları, konutun genişleme imkanları, donanımı, kiralama imkanı, otopark imkanı ve gayrimenkulde yapılmış iyileştirmeler olduğunu söyledi.
 
Tuncel, gayrimenkulü satışa sunan kişinin satış konusunda hissettiği aciliyetin de fiyatlama açısından önem taşıdığını ifade etti.

Endeksa CEO'su Görkem Öğüt, gayrimenkul alım satımında fiyatı doğru belirlenmenin kritik bir faktör olduğuna değinerek, doğru fiyatlamanın alıcı ve satıcı arasındaki güven ilişkisini pekiştirdiğini ve satışlara ivme kazandırdığını söyledi.

Gayrimenkulde fiyatlandırmanın birçok bileşeni barındıran teknik bir konu olduğunu söyleyen Öğüt, bu alanda Türkiye‘nin önde gelen uzmanlarından Kürşat Tuncel‘in eğitimde emlak danışmanlarına katkı sağladığını ifade etti.

 


Geri Dön