28 / 04 / 2024

Gayrimenkule olan ilgi arttı!

Gayrimenkule olan ilgi arttı!

PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, yabancıya konut satışındaki artışı değerlendirdi. Boz, " Türkiye genelinde konut satışları düşse de, yabancılar ve gurbetçiler kategorisinde yükselişe geçti." dedi.



PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, Boz, yabancıya konut satışındaki artışı değerlendirdi. Boz'un açıklamaları şu şekilde;
 
 ‘ Yabancılara gayrimenkul satışı gerçekleştiren firmamız, Mart/2019 ayı itibariyle satış paritesini üst düzeye çıkarmıştır. Yabancı kategorisinde Iraklılar, gayrimenkul satın alan yabancılar kategorisinde ilk sırada yer alıyor. Türkiye genelinde yapılan istatistiklere göre 105.046 adet konut satışı gerçekleşti. Bu konuların 3.129’u yabancılara satıldı. Bu büyük bir rakam. Yabancıların cazibe merkezi haline gelen Türkiye, özellikle dövizdeki yükseliş nedeniyle ,yabancıya gayri menkul satışında olağan üstü artış gösterdi. Yabancıya gayrimenkul satış oranı, önceki yıllara nazaran % 71.3 arttı. Bu artışın düzenli bir şekilde artması bekleniyor.' PropertyTR genel müdürü Yusuf Boz, konut satışı kategorisinde açıklamalarına şu şekilde devam etti:
 
 'Dövizin yükselmesi ve konut fiyatlarının beklentilerin altında seyretmesi, yabancı gayrimenkul satışında önemli rol oynadı. Yabancıya gayrimenkul satış işleminde ilk sırayı İstanbul alıyor. PropertyTR yönetim kurulu, İstanbul'da yabancılara konut satışında öncü kuruluşlardan biridir. Uygun fiyat seçenekleriyle hizmet sunan PropertyTR, gelecek günlerden umutludur.
 
 Mart/2019’da, İstanbul’da yabancılara 1520 adet konut satışı gerçekleşti. Tatil beldesi özelliği ile yabancıların gözdesi olan Antalya, yabancılara konut satışında ikinci sırada yer alıyor. Bu ilde yabancı uyruklu vatandaşlara 626 adet konut satışı gerçekleşti. PropertyTR, Antalya'da yabancı yatırımcılar için gayrimenkul satış işlemi gerçekleştiriyor. Yusuf Boz yönetiminde gerçekleşen gayrimenkul satış işlemleri, güncel fiyat seçeneklerine göre gerçekleşiyor. 
 
 Başkent Ankara’da bu gelişmelerden nasibini aldı. Yabancı gayrimenkul alıcıları Ankara’dan 2019/Mart’ta 173 konut satın aldı. PropertyTR, başkentten gayrimenkul alım işlemi gerçekleştirmek isteyen yabancılar için çözüm üretmeye devam ediyor. 
 
 Bursa 121 konutla bu kategoride üçüncü sırayı alıyor. Sanayi şehri Bursa’da yabancılar için gözde şehirlerden biridir. Yusuf Boz gayrimenkul alım satım işlemlerinde, yabancılar için uygun fiyat seçenekleri sunuyor. Bu kategoride üçüncü sırayı Yalova alıyor. Yabancılar Yalova’dan 2019/Mart ayında 110 konut alımı gerçekleştirdi.
 
 PropertyTR genel başkanı Yusuf Boz, yabancılara gayrimenkul satışı kategorisinde açıklamalarına şu şekilde devam ediyor: 
 
 'Her geçen gün artan konut satışları, özellikle yabancı kategorisinde üst sıralara tırmanmaya devam ediyor. Dövizin çıkışı ve gayrimenkul piyasasındaki durgunluk, bu ilginin artmasında önemli rol oynuyor. Mart/2019 ayı içerisinde Iraklılar, en çok konut satın alan yabancılar kategorisinde ilk sırayı alıyor. Türkiye genelinde 548 adet konut satın alan Iraklılar, gelecek aylarda da aynı şekilde alıma devam edeceğe benziyor. İranlılar da Iraklılar gibi Türkiye’den konut alma işlemlerinde üst sıralarda yer alıyor. İranlılar Mart-2019’da 334 adet konut satın aldı.
 
 Üçüncü sırayı ise Ruslar Alıyor. Dövizin yükselişiyle başlayan yabancı gayrimenkul alım işlemleri, Rusları da etkiledi. Ruslar, 189 konut alımı ile üçüncü sıraya yerleşti. Tatil beldeleri bu kategoride ilk sıradadır.
 Dördüncü sırayı Afganlar alıyor. Bir türlü siyasi istikrarı sağlamayan Afganlılar, Türkiye’yi tercih ediyor. Türkiye genelinde Mart ayında, Afganlılar, toplam 156 konut satın aldı. Her geçen gün artan emlak alım işlemleri, gelecek aylarda umut vadediyor.
 
 Beşinci sırayı Kuveytliler alıyor. Kuveyt dinarının döviz artışıyla birlikte tavan yapması, Kuveytlilerin ilgisini çekti. Konut fiyatlarının döviz karşısında erimesi ile birlikte, yabancı yatırımcılar Türkiye’yi tercih etmeye başladı. Kuveytliler, Mart ayı içerisinde 150 konut satın aldı.
 
 Vazgeçilmez yatırım aracı olan gayrimenkul, ülkemizde de aynı değerini koruyor. Ülkemizde gayrimenkule olan ilgi artmaya devam ediyor. Döviz dalgalanması, özellikle dövizi olanlar için büyük bir fırsata dönüştü. Kredi almadan ev almak isteyenler için bulunmaz bir fırsat. Gelecek günlerde emlak piyasasının eski canlılığına kavuşacağı tahmin ediliyor. Özellikle inşaat sektörünün durması, ev fiyatlarının artmasına neden olabilir. Bu nedenle yatırımcıların acele etmesi en iyi çözüm olacaktır.
 
 Döviz artışı, gurbetçilerimiz için tam bir fırsata dönüştü. Mesela, döviz yükselmeden önce gurbetçiler en kötü 50-60 bin EURO’ya ev alıyordu. Şu anda o evi bir gurbetçi 30 bin EURO’ya alabiliyor. Yabancılarla birlikte gurbetçiler de gayrimenkul alımında ilk sırayı paylaşacağa benziyor. Fiyatlar yükselmeden emlak alım işlemini gerçekleştiren gurbetçiler, döviz bazında avantajlı konuma geçiyor.
 
 
 Türkiye genelinde konut satışları düşse de, yabancılar ve gurbetçiler kategorisinde yükselişe geçti. Geçen yıla oranla konut satışı % 5.3 geriledi. Bu gerileme ile birlikte Türkiye genelinde konut satışı 105.046 oldu.
 
 Gayrimenkul sektöründe öncü firmalardan biri olan PropertyTR, uygun fiyat seçenekleriyle konut satışına devam ediyor. Dövizin yükselmesiyle ve konut satışlarının düşmesiyle birlikte yabancılara konut satışını her geçen gün artırmaktadır. Firmamız, önümüzdeki yaz sezonunda yabancılara ve gurbetçilere konut satışının artacağını tahmin ediyor. Genel anlamda gayrimenkul fiyatlarının artacağını söyleyebiliriz. Gayrimenkul seçenekleri, yatırım kategorisinde önem kazanmaya devam ediyor.'
 
 


Geri Dön