02 / 05 / 2024

Gaziantep Arena 13 Mayıs 2016'da tamamlanacak!

Gaziantep Arena 13 Mayıs 2016'da tamamlanacak!

Spor Toto Süper Lig de ve PTT 1. Lig de temsilcileri bulunan Gaziantep, 35 bin kişilik yeni stadı 'Gaziantep Arena'ya kavuşuyor.



Spor Toto Süper Lig de ve PTT 1. Lig de temsilcileri bulunan Gaziantep, 35 bin kişilik yeni stadı 'Gaziantep Arena'ya kavuşuyor. Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, inşaatın yüzde 72'sinin tamamlandığını ve 13 Mayıs 2016'da biteceğini söyledi. 


110 MİLYON TL'LİK DEV YATIRIM 

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gaziantep'e yakışır bir tesisi ülke sporuna kazandıracaklarını belirterek. "Güneydoğu'nun önemli spor merkezlerinden olan yeni stattaki kaba inşaatının yüzde 72'sinden fazlası tamamlandı.  İnşallah yeni stadyumumuz 2016 Mayıs ayında hizmete açılacak. Yeni sezona hazır hale gelmesi için yoğun gayret içerisindeyiz. Bu stadyum, Gaziantep halkına ve sporseverlere en az 50 yıl hizmet edebilecek bir eser olacak. Tamamlandığında 35 bin 558 kişi aynı anda maç izleme fırsatı bulacak. UEFA standartlarında tasarlanan bu tesis, hem seyir zevki hem de loca açısından değerlendirildiğinde önemli bir spor kompleksini ülkemize kazandırmış olacağız. Ayrıca, Türkiye'de hiçbir stadyumda bulunmayan Gaziantep Spor Müzesi'nin de yer alacağı stadyum, 110 milyon TL'ye mal olacak" diye konuştu. 


MAYIS 2016'DA TAMAMLANACAK 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın imzaladığı protokol çerçevesinde 83 bin 358 metrekare arazi üzerine yapılan Gaziantep Arena Stadyumu'nun şu ana kadar yüzde 72'si tamamlandı.  Yaklaşık 3 yıl önce temeli atılarak yapımına başlanılan UEFA standartlarındaki Gaziantep Arena Stadı'nda çalışmalar son hızla devam ediyor.  Toplam 35 bin 558 seyirci kapasiteli stadyumda, 54 loca, bin 458 araç kapasiteli otopark, 1 antrenman sahası, 1 stora mağazası, 3 kafeterya ve ısınma salonları bulunuyor. Ayrıca, Türkiye'de hiçbir stadyumda bulunmayan Gaziantep Spor Müzesi'nin de yer alacağı stadyum, 110 milyon TL'ye mal olacak. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen çalışmaların 13 Mayıs 2016'da tamamlanması planlanıyor. 


Gaziantep Gap 


Geri Dön