02 / 05 / 2024

Gaziantep Arena Stadyumu'nun yüzde 85'i tamam!

Gaziantep Arena Stadyumu'nun yüzde 85'i tamam!

Gaziantep'in en büyük spor yatırımı olarak dikkat çeken Gaziantep Arena Stadyumu'nda sona yaklaşılıyor. Mayıs ayında tamamlanması planlanan tesisin yüzde 85'i bitmiş durumda.



Bundan iki yıl önce temeli atılan Gaziantep Arena Stadyumu'nun inşaatı hızla yükseliyor. Gaziantep spor tarihinin en büyük spor tesisi yatırımlarından olan Gaziantep Arena Stadyumu'nun Beylerbeyi yolu üzerinde inşaat çalışması devam ediyor. Tamamlandığında 36 bin 200 seyirciye aynı anda hizmet verebilecek stadyumun, tribün yerleşimi; kuzey, güney, batı, doğu olarak adlandırılıyor. Sporcular, hakemler, VIP seyirciler, protokol ve medya mensupları stadyumun batı tarafından giriş yapacak. 


Sporculara ait 4 soyunma odası, 1 basın açıklaması odası, 1 takım mağazası bulunması planlanan Gaziantep Arena Stadyumu'nda; sağlık merkezi ve stadyum güvenliği için güvenlik merkezi de yer alacak. Stadyumda ayrıca UEFA. FIFA ve YOK ofisleri, UEFA CLUB ağırlama alanı ve kurumsal seyirci fuayesi bulunacak. 


AÇILIŞ YENİ SEZONDA 

Stat içerisinde engelli seyirciler için 200 kişilik yer ayrılacak, Stat içinde ve dışında I engellilerin sıkıntı yaşamaması için 1 tüm çalışmalar yapılıyor Gaziantep Arena içerisinde 54 adet loca yer alacak. Localarda yemekli ve yemeksiz tercihler yapılabilecek. Loca büyüklükleri standart olmayıp kapasitesine göre değişecek. Stadyumda, 18 bin metre kare kapalı otopark alanı ve minder sporları için kullanılan bin 277 metre kare antrenman salonu yer alacak. 


Gaziantep Arena'da bu sezon karşılaşma oynanması mümkün görünmüyor. Mayıs ayında yapımı tamamlanacak olan statta ilk karşılaşmanın ve açılışın yeni sezonda olacağı kaydedildi. Gaziantepspor ve Büyükşehir Belediyespor 2016-2017 sezonu maçlarını Gaziantep Arena'da oynayacaklar. 


Gaziantep Telgraf


Geri Dön