29 / 04 / 2024

Gaziantep Kuzeyşehir'e 750 yeni konut!

Gaziantep Kuzeyşehir'e 750 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kuzeyşehir'e 750 yeni konut inşa edeceklerini açıkladı.



Bir dizi incelemelerde bulunmak için Gaziantep’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Valiliğinde; Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti milletvekilleri, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanlarıyla kentsel dönüşümden çevreye, sıfır atıktan parkların yönetimine kadar birçok konuyu görüştü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, toplantının ardından gazetecilerin karşısına geçen Bakan Kurum cumhurbaşkanlığı sisteminin ruhuna uygun bir şekilde şehirleri dolaştıklarını belirterek, bu vesileyle şehirlerin yaşadığı sorunları ve problemleri yerinde görme fırsatı bulduklarını ve buna uygun projeleri şehri görüştüklerini açıkladı.

KUZEY ŞEHİR’E 750 KONUT DAHA

Bakan Kurum, Kuzeyşehir projesi ile ilgili şu açıklamaları yaptı: "Kuzey kentte biliyorsunuz büyük bir toplu konut projesi, örnek bir kentsel dönüşüm rezerv konut projesi gerçekleştiriyoruz Büyükşehir Belediyemizle. İlk etapta burada 3 bin bağımsız bölüm ürettik. 3 bin bağımsız bölümün ihtiyacını gördüğümüz sosyal donatıları yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesinin, sanayide çalışanlar için bizden talepleri var. Organize Sanayi Bölgesinde çalışanlarla oradaki konut ihtiyacını gidermek, Gaziantep’in trafik problemini çözmek adına bu projenin devamı niteliğinde 750 konuta çıkacağız ve 2019 yılı içerisinde inşasına başlayacağız."


 


Geri Dön