27 / 04 / 2024

Gaziantep Nurdağı'ndaki köy evleri sahiplerine teslim edildi!

Gaziantep Nurdağı'ndaki köy evleri sahiplerine teslim edildi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Belpınar köyünde inşa edilen köy evleri sahiplerine teslim edildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Belpınar köyünde, köy evleri anahtar teslim törenine katıldı.

Paylaşılan detaylara göre, depremden etkilenen kentlerin toparlanması amacıyla etkili ve hızlı adımlar attıklarını, bu kapsamda Gaziantep'te neredeyse çadır kent kalmadığını, her tarafın konteyner kentlerle donatıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay dışındaki diğer deprem bölgelerinde de enkaz kaldırma çalışmalarının tamamladığını, yeni konut inşaatlarının hızla yükseldiğini dile getirdi.

Gaziantep Nurdağı ndaki köy evleri sahiplerine teslim edildi!

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçici barınma merkezlerinde toplamda 3,5 milyon vatandaşın ihtiyaçlarının karşılandığını, hava şartlarının düzelmesiyle bölgede hayatın yavaş yavaş normal seyrine girmeye başladığını kaydetti.

Yaptığı açıklamada depremden etkilenen bölgelerin yaklaşık olarak bir sene sonra eski canlılığına kavuşacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, bazı deprem turistleri gibi burada fotoğraf çektirmeye, görüntü vermeye gelmiyoruz. Biz, hem acıları paylaşmaya hem yaraları sarmak için geliyoruz. Bu anlayışla yüreklerindeki sızının hiçbir zaman dinmeyeceğini bildiğimiz depremzedelerin daima yanlarında olmaya devam edeceğiz. Acılarını paylaşırken hayatlarını daha iyiye götürecek her türlü desteği ve imkanı kendilerine sağlamaya devam edeceğiz." dedi.


Geri Dön