27 / 04 / 2024

Gaziantep Nurdağı'ndaki köy tipi afet konutları Ramazan Bayramı'na yetişecek!

Gaziantep Nurdağı'ndaki köy tipi afet konutları Ramazan Bayramı'na yetişecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan yaptığı açıklamada afetzedeler için inşa edilen köy tipi evlerin inşaatının yüzde 90, kiminde yüzde 85 seviyelerinde olduğunu söyledi.



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin kırsal kesimindeki Belpınar Mahallesi'nde yaşayan depremzedeler, bir hayırsever tarafından yaptırılan köy tipi afet konutları tamamlanıyor.

Gaziantep Nurdağı ndaki köy tipi afet konutları Ramazan Bayramı na yetişecek!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, afetzedeler, ilçe merkezindeki çadır, konteyner ve prefabrik evlerde kalırken, "Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde bir hayırsever tarafından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde ilçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan kırsal Belpınar Mahallesi'nde inşa ettirilen 14 kalıcı konutun kaba inşaatları tamamlandı.

Aktarılan detaylara göre, meydana gelen depremlerde 10 evin yıkıldığı, bazılarında da hasar oluşan 35 haneli mahallede proje çerçevesinde müstakil konutların dışında cami, ahırlar ve sosyal donatılar da yapılması hedefleniyor.


Geri Dön