23 / 12 / 2024

Gaziantep Şehir Kimliği Çalıştayı 16 Nisan'da!

Gaziantep Şehir Kimliği Çalıştayı 16 Nisan'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen “ Şehir Kimliği ” çalıştaylarının 18. “ Gaziantep Şehir Kimliği Çalıştayı Tanıtım Toplantısı ” Gaziantep’te Gaziantep Ticaret Odası'nda düzenlendi.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen stratejik mekansal planlama  çalışmalarına ve diğer kamu kuruluşlarına kaynak ve referans noktası oluşturmak amacıyla bütün şehirlerimizin bireysel varlığı, kimliği ve özgün değerleri göz önünde bulundurularak, şehirlerimizin simgeleri, tarihi ve kültürel birikimleri, tabiat güzellikleri, teknik ve ekonomik gelişmişliği, üretim alanları ve konuları, iç ve dış turizm potansiyelleri, bilimsel ve akademik yapısı, insan kaynakları ve demografik durumu, çevresel sorunları, kentsel dönüşüm ve gelişim politikaları, güçlü ve zayıf yönleri, fırsatları ve tehditlerinin tespit edilerek bilimsel ve nitelikli çalışmalar yapmak misyonuyla organize edilen “Şehir Kimliği” çalıştaylarının 18. “Gaziantep Şehir Kimliği Çalıştayı Tanıtım Toplantısı”  Gaziantep’te düzenlendi.


Gaziantep Ticaret Odası salonunda düzenlenen toplantıya, Bakan Danışmanı İbrahim Acar, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan ve çok sayıda bürokrat, iş adamı, sivil toplum temsilcisi, akademisyenler, kurum personeli katıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı İbrahim Acar şehirlerin bugünü ve yarınlarını bir arada düşünerek yeni vizyonların belirlenmesi amacıyla Ordu'dan başlattıkları toplantıların 18.'sini Gaziantep'te düzenlediklerini belirtti. Çalıştayların sonuç raporunu ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırdıklarını ifade eden Acar, şunları söyledi:


"Şehirlerimizin her birisi, eğer batılıların elinde olsaydı her birinden onlarca, belki yüzlerce marka üretebilecekleri değerde hazineler barındırıyor. Biz ise zengin hazinelerin yoksul bekçileri gibi bu önemli hazinelerin ne kendi insanımız farkına varabilmiş ne de bunların diğer insanların istifadesine sunabilme konusunda çalışma yapmış değiliz. Gezdiğimiz, gördüğümüz Anadolu'da farkına varıyoruz ki açık hava müzesi gibi çok fazla hazine barındırıyor. Bu hazineleri korumalıyız."


Şehirlerin de korunarak gelecek nesillere iftiharla devredilebilecek hazineler olduğuna dikkati çeken Acar, bu konuda gelecek nesillerin hayırla yadettiği çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.


Tanıtım toplantısında 16 Nisanda gerçekleştirilecek Çalıştayın metodu, yöntemi, içeriği ve katılımcıların belirlenmesi hakkında bilgi verildi. Toplantı soru, cevap ve katkı için söz alan katılımcıların konulmaları ile sonlandı.




Geri Dön