03 / 05 / 2024

Gaziantep Yamaçtepe'de gündem imar değişikliği!

Gaziantep Yamaçtepe'de gündem imar değişikliği!

Yamaçtepe'ye 78 vatandaş ve Mimarlar odasından itiraz geldi. Yamaçtepe mahallesinde yapılan 1/5000 lik imar plan değişikliğine 78 vatandaş ve Mimarlar odası itirazların bir kısmı kabul edilirken, bir kısmı reddedildi.



Yamaçtepe mahallesinde yapılan 1/5000 lik imar plan değişikliğine 78 vatandaş ve Mimarlar odası itirazların bir kısmı kabul edilirken, bir kısmı reddedildi. CHP meclis üyesi Mehmet Sucu konuyla ilgili söz aldı. 

CHP meclis üyesi Mehmet Sucu ; " 78 vatandaşımız ve Mimarlar odası bu maddeye itiraz ediyor. Kısmen itirazlar kabul edilirken, kısmen reddedilmiştir. 


Vatandaşı yoğunluk talebinin de bir kısmı kabul edilirken, bir kısmı reddediliyor. Bu planın 1 /1 OOO'lik kısmı Şahinbey belediyesinde yapılacak. Sonuçta bu itirazlar, mahkemeler derken ine imar meclisimizi uğraştıracak. Bazı yerlere A2 verilirken, bazı yerlere a3 veriliyor. Burada plan bütünlüğü nasıl sağlanacak ?" diye sordu. 


"Titiz çalışma yapıldı" Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak; "Yeni yerler imara açılırken, aynı yere yoğunluk vermek uygun değildir. İtirazların tamamını kabul etsek yada tamamını reddetsek hakkaniyetli karar vermiş olmazdık.İtinayla çalışarak karar verdik.Alanın topografya yüksekliğine göre yoğunluklar belirlendi" dedi Büyükşehir Belediyesi meclisinde 63 gündem maddesine ek olarak, 3 gündem dışı madde gündeme alınarak karar bağlandı. 


Gaziantep Ekspres


Geri Dön