30 / 04 / 2024

Gaziantep'e 28 tramvay daha geliyor!

Gaziantep'e 28 tramvay daha geliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin oy birliği ile kabul ettiği madde neticesinde, ulaşımda kullanılmak üzere 20 milyon TL’ lik bütçe ile 28 tramvay daha alınacak....




Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı dönem toplantısının birinci bileşiminde 47 madde görüşüldü. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul ettiği madde neticesinde, ulaşımda kullanılmak üzere 20 milyon TL’lik bütçe ile 28 tramvay daha alınacak.


Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya başkanlık eden Başkan Vekili Ünsal Göksen, gündem maddelerinden hazır olanların raporlarını okutarak meclis üyelerinin onayına sundu. Yapılan görüşmeler neticesinde ulaşımda kullanılmak üzere 20 milyon TL’lik bütçe ile 28 tramvay daha alınmasına karar verildi. Gaziantep halkının daha konforlu, çağdaş ve güvenli bir ortamda ulaşım yapabilmesi için yeni yapılan İbrahimli-GATEM güzergahında kullanılmak üzere 28 adet daha tramvay alınacak. 


Meclis üyelerinin aldığı karara göre; Tunceli Ovacık’ta şehit olan Samet Karslı ile Gaziantepspor’un eski Asbaşkanı Asım Atmaz’ın isimleri de yaşatılacak. Karslı’nın ismi Sarıgüllük Mahallesi'nde 61027 nolu sokağa, Atmaz’ın ismi ise Osmangazi Mahallesi'ndeki 56024 nolu sokağa verildi. 


30 maddenin imar komisyonuna sevk edildiği meclis toplantısında, 16 madde oy birliği, 1 madde oy çokluğu ile kabul edilirken, 5 madde ise gündem dışı olarak komisyona sevk edildi. Meclis’te başka görüşülecek konu olmadığından bir sonraki meclis toplantısının 15 Kasım 2013 Cuma ve saat 14.00’te yapılmasına karar verildi. 


İlhan Çulha/Cihan


Geri Dön