29 / 04 / 2024

Gaziantep'e 28 yeni tramvay alınacak!

Gaziantep'e 28 yeni tramvay alınacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Kasım ayı dönem toplantısının birinci bilişiminde 47 madde görüşüldü. Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda Gaziantep'e 28 adet yeni tramvay alınmasına karar verildi...



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Kasım ayı dönem toplantısının birinci bilişiminde 47 madde görüşüldü. 

Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıya başkanlık eden Başkan Vekili Ünsal Göksen, gündem maddelerinden hazır olanların raporlarını okutarak meclis üyelerinin onayına sundu. 


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul ettiği madde neticesinde ulaşımda kullanılmak üzere 20 milyon TL'lik bütçe ile 28 tramvay daha alınacak. Gaziantep halkının daha konforlu, çağdaş ve güvenli bir ortamda ulaşım yapabilmesi için yeni yapılan İbrahim-GATEM güzergahında kullanılmak üzere 28 adet daha tramvay daha alacak. Meclis üyelerinin aldığı karara göre; Tunceli Ovacık'ta şehit olan Samet Karslı ile Gaziantepspor'un eski Asbaşkanı Asım Atmaz'ın isimleri de yaşatılacak. Karslı'nın ismi Sarıgüllük mahallesinde 61027 nolu sokağa, Atmaz'ın ismi ise, Osınangazi mahallesindeki 56024 nolıı sokağo verildi. 30 maddenin imar komisyonuna sevk edildiği meclis toplantısında. 16 madde oy birliği, 1 madde oy çokluğu ile kabul edilirken. 5 madde ise gündem dışı olarak komisyona sevk edildi. Meclis'te başka görüşülecek konu olmadığından bir sonraki meclis toplantısının 15 Kasım 2013 Cuma ve saat 14.00'da yapılmasına karar verildi. 


GASKİ GENEL KURULU YAPILDI

Bu arada GASKİ Genel Kurul sıfatı ile toplanan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, gündemin hemen ardından GASKİ Genel Kurulu'nun 2013 yılı Kasım ayı 2. olağan toplantısının 1. oturumunu da gerçekleştirdi. 2014 yılı mali bütçesinin görüşülmesi, atık su ve normal su tarifelerinin yapıldığı kurulda; 4 madde görüşüldü. Maddelerden 3'ü plan ve bütçe komisyonuna sevk edilirken, birisi ise oy birliği ile kabul edildi. GASKİ Genel Kurulu'nda başka görüşülecek madde olmadığı için bir sonraki genel kurul toplantısı ise 28 Kasım Perşembe günü saat 16.00'da yapılma kararı alındı.




Geri Dön