06 / 05 / 2024

Gaziantep'e 800 kişilik spor salonu!

Gaziantep'e 800 kişilik spor salonu!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Talat Özkarslı Spor Salonu'nun tanıtımı için spor salonu önünde bir tören düzenledi.




Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve yaklaşık bir yıldır hizmet vermeye başlayan Talat Özkarslı Spor Salonu, yapılan bir tören ile kamuoyuna tanıtıldı. 

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre açılış için Talat Özkarslı Spor Salonu önünde bir tören düzenlendi. Törene katılanlara açıklamalar yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türk futbol tarihine adını yazdıran Talat Özkarslı’nın adını yaşatmak için girişimde bulunduklarını ve spor salonuna ismini verdiklerini belirtti.

 

Bu eserden en az 10 tane daha Gaziantep’e lazım olduğunu söyleyen Şahin, ”Spor deyip geçmemek gerekiyor. Spor bizim bir araya getiriyor, kaynaştırıyor. Bu beyazlaşan saçların arkasında büyük bir tecrübe var. Bedensel gelişim için çok önemli. Gençlerimizin yetenekleri keşfediliyor. Hangi alanda kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini işte bu salonlarda kararlaştırıyorlar. Spor ile arkadaşlıklar kuruluyor, yetenekler keşfediliyor. Özellikle son dönemlerde konuştuğumuz, uyuşturucu, şiddet hastalığı gibi alanlarda koruyucu olarak eğitim ve spor karşımıza çıkıyor. İşte biz de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yol, su, konut, yer altı yer üstü hizmetler gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal belediyecilik de yapıyoruz. İnsanı merkeze alarak hizmet ediyoruz. ‘İnsanı yücelt ki devlet yaşasın anlayışı’ ile hareket ediyoruz” diye konuştu.

 

Sporcuların sadece kendi okullarında, kendi memleketinde değil dünya genelinde rakipleri ile yarıştığını belirten Şahin, takımların ve devletlerin yarıştığı alanlarda bireysel sporcuların yetişmesi için altyapıların çok önemli olduğunu da söyledi.

 

Talat Özkarslı Spor Salonu’nun hemen ardından 250 dönümlük alanda Perilikaya bölgesinde yeni bir spor salonu daha yapmak için çalışmaları başlattıklarını belirten Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi olarak amatör sporları benimsediklerini söyledi.


Geri Dön